Lood sellest, kuidas jõuab loomariik äriilma

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Mida teeb OÜ Karupüksid? Mõistagi kasvatab nende kudumiseks villa saamiseks lambaid, vastab Peipsiääre valla Savastvere küla Karu talus tegutseva OÜ Karupüksid juht Berni Valge.
Mida teeb OÜ Karupüksid? Mõistagi kasvatab nende kudumiseks villa saamiseks lambaid, vastab Peipsiääre valla Savastvere küla Karu talus tegutseva OÜ Karupüksid juht Berni Valge. Foto: Kristjan Teedema

Mis seos on lammastel ja karul? Seda on nii mõnigi kord küsitud Peipsiääre valla lambakasvatajalt Berni Valgelt, sest tema paarisajapealist lambakarja majandava ettevõtte nimi on Karupüksid.

«Aga millest on tehtud karupüksid?» küsib Berni Valge seepeale vastu ning vastab ise: «Loomulikult lambavillast.» Et nooremad inimesed ei teagi, mis asjad need karupüksid on, tekib ka palju segadust ja seletamist. «Mõni ei ole eluski sukapükse kandnud, karupükstest rääkimata,» selgitas Valge. Kuid mälestus sügelema ja higistama ajavatest karupükstest ajendas teda firmat ristima just selle nimega.

Nimepanekul on ka teine, veidi proosalisem põhjus. Berni Valge talu nimi on Karu talu. Seega on nimi Karupüksid igati õigustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles