FOTOD ⟩ Emajõe ääres süütas maineka restorani tõenäoliselt söegrill

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartu kesklinnas süttis öösel kohvik.
Tartu kesklinnas süttis öösel kohvik. Foto: Jürgen Puistaja

Reede öösel kell 23.54 sai päästeamet teate, et Tartus Emajõe ääres on süttinud populaarne toilustusasutus Riffen. Päästeameti hinnangul sai põleng alguse söegrillist, ettevõtte juhataja selles aga kindel ei ole.

Kohale sõitnud päästjad leidsid eest suitseva Riffeni restorani ja olid sunnitud jõuga läbi ukse sisenema, et asuda kustutustööde kallale. Päästekeskuse pressiesindaja sõnul saabus kiiresti sündmuspaika ka peakokk ning selgus, et ehkki restoran oli juba kinni ja töötajad lahkunud, põhjustas põlengu suure tõenäosusega tund aega enne sulgemist kasutuses olnud söegrill.

Päästjad said öösel väljakutse Emajõe äärde, kus grilli hooletust kasutamisest oli süttinud menukas meelelahutusasutus.
Päästjad said öösel väljakutse Emajõe äärde, kus grilli hooletust kasutamisest oli süttinud menukas meelelahutusasutus. Foto: Jürgen Puistaja

«Saan kinnitada, et köök sulgeti eile vastavalt tuleohutusnõuetele. Kuna veel pole eksperdid objekti üle vaadanud, siis ei saa väita, et tegemist oli hooletult kustutatud grilliga,» kommenteeris Riffeni juhataja Mihkel Jõgever.

Päästeameti pressiesindaja teatel jäi baar terveks, ent köök sai tules kahjustada.
Päästeameti pressiesindaja teatel jäi baar terveks, ent köök sai tules kahjustada. Foto: Jürgen Puistaja

Põleng saadi kontrolli alla küll loetud minutitega, kuid tuli oli liikunud ka konstruktsioonide vahele ja seetõttu võtsid kustutustööd kokku poolteist tundi ning Riffen kustutati täielikult kell 1.27. Ettevõtte köök sai põlengus kahjustada, kuid päästeameti teatel jäi restorani baar leekidest puutumata.

Päästjad lokaliseerisid tule Riffenis kiiresti, ent kuna leegid olid jõudnud ka hoone seinte ja lagede vahele, läks kustutustöödega aega poolteist tundi.
Päästjad lokaliseerisid tule Riffenis kiiresti, ent kuna leegid olid jõudnud ka hoone seinte ja lagede vahele, läks kustutustöödega aega poolteist tundi. Foto: Jürgen Puistaja
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles