REEDENE RÕÕM ⟩ Jääajakeskuse juht soovitab järgmise jääaja vältimiseks teha telekavabu päevi

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Jääaja keskuse juht Kadri Valner on küll ametis olnud vaid mõne nädala, ent on juba korraldanud selle, et mammutid pestakse pärast kümmet aastat puhtaks ja värskema ilme saab ka näitusesaal.
Jääaja keskuse juht Kadri Valner on küll ametis olnud vaid mõne nädala, ent on juba korraldanud selle, et mammutid pestakse pärast kümmet aastat puhtaks ja värskema ilme saab ka näitusesaal. Foto: Kristjan Teedema

Pikalt Eesti maanteemuuseumi juhina ametis olnud Kadri Valner (54) on nüüdseks teinud kannapöörde ja vahetanudmasinakeskse muuseumi loodusteemalise keskuse vastu, haarates enda kätte jääaja keskuse ja selle mammutite ohjad.

Mis ajendas teid töökohta vahetama?

Olin maanteemuuseumi juhataja kaheksa aastat ja möödunud aastal tekkis tunne, et vajan kolme kuud puhkust. Siis ma veel ei teadnud, kuhu elu mind tööalaselt viib, võtsin aega isiklike asjadega tegelemiseks. Käisin selle aja jooksul inspiratsiooni ammutamas teistes muuseumides, aga ka kursustel – lihvisin inglise keele oskust. Mul oli aega lugeda raamatuid, reisisin ka Šotimaal ja Norras. Kiidan Eesti töötukassat, kes mind sel ajal üleval pidas, ja võin öelda, et riik hoolitseb oma inimeste eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles