Mitmesse kooli noori sõjapõgenikke Ukrainast enam õppima ei mahu

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Raatuse koolis õpetab sõjapõgenik Viktoria Polõnko (vasakult) ukraina keelt ja kirjandust. Üheksandas klassis õpib Yelyzaveta Bulyhina ja kaheksandas Anastassija Gromozdina. Parasjagu käib õppetöö kooli raamatukogu rahus ja vaikuses.
Raatuse koolis õpetab sõjapõgenik Viktoria Polõnko (vasakult) ukraina keelt ja kirjandust. Üheksandas klassis õpib Yelyzaveta Bulyhina ja kaheksandas Anastassija Gromozdina. Parasjagu käib õppetöö kooli raamatukogu rahus ja vaikuses. Foto: Margus Ansu

Eilse seisuga käis Tartu koolides kokku 285 Ukrainast sõja eest pagenud last ja noort. Siin on hea, aga kodus on parem – see on mõte, mis jääb kõlama Ukrainast põgenenud laste suust, kes praegu õpivad Raatuse koolis. Seal käib tarkust taga nõudmas 29 last, kellest kaks viimast jõudsid Tartusse möödunud nädalal.

Suure tõenäosusega jääbki Ukraina õpilaste arv Raatuse koolis 29 peale, sest klassid on juba üpris täis. Mõnes on õpilasi isegi rohkem, kui seaduses ette nähtud, aga et olukord on tavapärasest niivõrd erinev, siis ei ole juhtkond sellest numbrit teinud. Raatuse koolis töötab ka kaks Ukrainast pärit õpetajat: üks neist õpetab ukraina keelt ja kirjandust, teine matemaatikat.

Eestis koolis käies peavad Ukraina lapsed õppima ka eesti keelt, viiel päeval nädalas. Kaheksanda klassi õpilane Anastassija Gromozdina tunnistas, et eesti keel on küll raske, aga sellegipoolest on uut keelt huvitav õppida. «Kui me Eestisse jääme, siis kindlasti õpin keele selgeks,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles