Ekraani kino kogumiskeskusse võib taas ukrainlaste abistamiseks asju viia

Tartu Postimees
Copy
Ekraani kinomajas töötab praegu ukrainlaste abistamiseks antud asjade kogumispunkt.
Ekraani kinomajas töötab praegu ukrainlaste abistamiseks antud asjade kogumispunkt. Foto: Margus Ansu

Ekraani kinomajas tegutsev kogumiskeskus andis teada, et nüüd võtavad nad taas ukrainlaste abimiseks asju. Vahepeal toodi sinna nii palju kraami, et asjade sortimiseks kulus hulk aega ning seetõttu abipakke seal mõnda aega vastu ei võetud.

Ekraani keskus andis sotsiaalmeedias teada, et pärast väikest pausi võib taas Ekraani kinomajja ukrainlaste abistamiseks asju tuua. Et aga sinna ei satuks üleliigset kraami, tegi keskus ka nimekirja, mida on praegu vaja ning mida kindlasti ei peaks kogumiskeskusesse tooma.

«Vahepeal jõudis Ekraani keskusse nii palju asju, et pidime nende vastuvõtmist piirama, et jõuaks sorteerida ja välja panna. Kuid teie toodud asjad on väga vajalikud ning meie riiulid tühjevad kiiresti,» seisis Ekraani keskuse Facebooki postituses.

Mida Ekraani keskusesse viia?

KÖÖGITARBED

Kõikidest köögitarvetest on puudus, vaja on näiteks kruuse, taldrikuid, kööginugasid, supilusikaid, teelusikaid, lõikelaudu, pudrunuiasid, riive, kulpe, potte, panne ning pannikaasi jms. Oodatakse ka väiksemad kodumasinaid: hakklihamasinaid, miksereid, võileivagrille jne. Väga oodatud on termosed.

KODUTARBED

Koristamistarbed: mopid, harjad ja kühvlid, põranda- ja tolmulapid, prügikotid. Pesupulber (pulbrina, mitte pesugeelina või kapslitena; väiksemad pakid) ja pesuseebid. Pikendusjuhtmed. Kraadiklaasid (elektroonilised). Kuivatusrestid. Voodipesu, saunalinad, käterätid. Kotid, reisikotid, spordikotid, riidest ja paberist poekotid. Suuremate laste turvaistmed.

HÜGIEENITARBED

Hambapastad, hambaharjad, šampoonid, palsamid, dušigeelid, deodorandid, kreemid, vatitikud ja -padjad, tükiseebid, sidemed, niisked salvrätid, mähkmed jms

 KOOLITARBED

Pastapliiatsid, uued viltpliiatsid, guašid ja vesivärvid koos pintslitega, joonistusplokid, vihikud, kaustikud, suured kladed, kustukummid, teritajad, liimid, pinalid, käärid.

MÄNGUASJAD

Mänguasjad ja lauamängud on otsa saanud, kõike võib tuua, välja arvatud eestikeelsed raamatud ja mängud.

TÕUKERATTAD

Tõukerattad teevad siiajõudnud lastele väga suurt rõõmu!

BEEBITOIDUD

Pudrud ja jätkupiimasegud.

RIIDED

Ootame kõiki riideid, välja arvatud talveriided ja beebide riided.

Eriti vajatakse: spordiriideid, kevadisi õueriided (õhemad joped, jakid), T-särke, naiste suuremaid suuruseid, noorukite riideid (pusasid), lastele vabaajariided lasteaeda ja kooli, õueveste.

Samuti on oodatud uus aluspesu, uued sokid/sukapüksid ja magamisriided.

JALANÕUD

Ootame kõiki jalanõusid, välja arvatud talvejalanõud. Eriti on oodatud kevadjalatsid, tossud, tennised. Lastele kooli sisejalatsid ja spordijalatsid.

Mida ära vii!

Praegu ei ole vaja beebide turvahälle, pissipotte, mähkimisaluseid, reisivoodeid. Riietest talveriideid ja - jalanõusid ning lasteriideid suurust kuni 110 sentimeetrini.

Allikas: Ekraani keskuse Facebook

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles