Profirattur Tanel Kangert stardib Tour of Estonial

Tartu Postimees
Copy
Tanel Kangert sõidab rattatiimis Team BikeExchange – Jayco.
Tanel Kangert sõidab rattatiimis Team BikeExchange – Jayco. Foto: Team BikeExchange – Jayco

Maikuu viimasel nädalal leiab aset kolmepäevane profiratturite velotuur Tour of Estonia. Sel aastal on esimest korda stardis ka profirattur Tanel Kangert, kes asub võistlema oma kodutiimi Team BikeExchange – Jayco koosseisus.

Eestis 26.–28. maini toimuv profiratturite velotuur toob sel aastal kohale 24 tiimi, mis on kõikide aegade rekord. Üks nendest tiimidest on World Touri tasemel pedaaliv BikeExchange – Jayco, kuhu kuulub profirattur Tanel Kangert.

Tavaliselt maikuus Giro d’Italia velotuuril sõitev Kangert jäi sel aastal tervisemurede tõttu suurtuurist eemale ning see avas võimaluse tulla esimest korda Tour of Estoniale.

Kangert sõnas, et mõte osaleda tekkis tal kohe, kui oli selge, et Itaalia velotuur tuleb tal vahele jätta. «Seekord oli nii, et kui Muhamed ei läinud mäe juurde, tuli mägi ise Muhamedi juurde. Ehk kui mind ei võetud Girole ja ei antud võidusõite, siis kutsusin ise neid siia võistlema,» rääkis Kangert. Ta ütles, et tiimi nõusse saamine läks küllaltki kergelt, arvestades seda, kui keeruline on korraldada logistikat, et tulla ühe võidusõidu pärast Lääne-Euroopast Eestisse.

Rääkides tiimi eesmärkidest tuuril, tõdes Kangert, et eelkõige tullakse siia ikka tulemust tegema. «On palju mehi, kes eelistavad pigem siledat, ja sellised etapid, nagu meil siin Eestis on, võiksid neile sobida,» märkis ta.

Tiimisisest rollijaotust Kangert veel ei teadnud, sest see selgub lähiajal. «Ei oska veel täpselt öelda, kes kaasa võetakse, kuid ilmselt võtame kaasa kiireid mehi. Mina siin kokkuvõttemees kindlasti pole, mul ei ole sellist kiirust, mida oleks vaja proloogil või näiteks esimese etapi lõpufinišis,» sedastas ta.

Kolmepäevane Tour of Estonia lõpeb 28. mail ning 29. mail peetakse Tartu rattaralli. Kangert osales rattarallil viimati 2010. aastal. Sel korral plaanib ta taas sellest osa võtta. «Ütlesin tiimi bossidele väga selgelt, et pühapäeval on ka võidusõit ja nad peavad selleks siia jääma. Leian, et seda üritust tuleb võtta kui tervikut, see on komplekt,» rääkis Kangert.

Tour of Estonia võistluste direktori Indrek Kelgu sõnul tekitas Tanel Kangerti ning tema koduklubi tuleku uudis suurt elevust. «Sellist maailma tipptasemel meeskonda pole Eestis olnud ajast, mil Jaan Kirsipuu tiimiga Ag2r siin käis. Loodetavasti toob see ka üle pika aja rohkelt kaasaelajaid. Ei juhtu just tihti, et selline tiim Eestimaa teedel võistleb,» selgitas Kelk.

Tänavuse tuuri avab Tallinna lauluväljaku ümbruses peetav 3,7-kilomeetrine proloog. Seejärel sõidetakse Tallinnast Tartusse (192,6 km) ning täpiks i-le on laupäevane Tartu GP, kus ratturid läbivad Tartu linnas 16 korda 10,3 km pikkust ringi (164,8 km).

Lisaks Tour of Estoniale toimub esimest korda ka Ladies Tour of Estonia 25. mail. Üle kahe aasta on pealtvaatajad taas raja äärde kaasa elama oodatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles