Õpilased läksid öösel kooli auks samme koguma

Tartu Postimees
Copy
Tartu rakendusliku kolledži õpilased läksid kooli sajanda aastapäeva puhul juba öösel kell neli samme koguma.
Tartu rakendusliku kolledži õpilased läksid kooli sajanda aastapäeva puhul juba öösel kell neli samme koguma. Foto: Erakogu

Tartu rakenduslik kolledž tähistab sel aastal oma 100. sünnipäeva. Kooli juubeliaastal suunatakse pilk tulevikku ja minnakse koos kooliperega liikuma, et tervist jätkuks veel vähemalt sajaks aastaks. Julgemad lähevad püüdma 100 kilomeetrit.

Täna tegi koolipere kummarduse kutsehariduse ees ning üheskoos mindi kõndima, osa seltskonda alustas jalutuskäiguga juba kell neli öösel. Organisatsiooni tervis on täpselt nii hea, kui on tema inimeste inimeste oma. Õpilased, õpetajad ja kooli personal liitub alates poole üheksast hommikul. Üritus kestab õhtuni välja – kõik ajad on sobilikud ja iga samm loeb.

Tartu rakendusliku kolledži ettevõtmise vedaja ja spordijuhi Silvar Rückenbergi sõnul on iga osalemine võit ning samm õnnestumine, olgu teekond pikk või lühike. «Keegi ei oota saja kilomeetri läbimist, vaid kingitust iseendale ja koolile tervislike sammudena,» sõnas Rückenberg.

Rajale suunduvad erinevatel aegadel ka kolm direktorit – hetkel ametis olev Raini Jõks ning endised direktorid Andrus Mõttus ja Vladimir Šokman.

Sada aastat on pikk aeg, mis tähendab, et Tartu kutsehariduse ja Tartu rakendusliku kolledži poolt on saanud mõjutust suur hulk vilistlasi või endisi pedagooge.

Teekond kulgeb ümber Tartu ning ringi pikkus on 25 kiomeetrit.

Juubeliaastal on toimunud teisigi olulisi sündmusi. Tänaseks on toimunud kooli brändi uuendamine, retrokutsevõistlused ja Aasta Tegija 22, kogukoolimäng Süstik 100 kuni poolfinaalideni ning rahvusvaheline visioonikonverents «Sajaga tulevikku».

Tartu rakenduslik kolledž on Eesti suurim ning laia rahvusvahelise haardega kutseõppeasutus, kus taseme- ja täiendõppes õpib enam kuni kolm tuhat õppijat. Kooli kahes õppehoones tegutseb seitse teemakooli ning täiendõpet ja lühikoolitusi pakkuv koolituskeskus. Kooli missiooniks on luua võimalusi tulevikutöö oskustega meistrite kujunemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles