Politsei otsib Kallaste keskväljakule Vene lipu ja provokatiivse loosungi sodinud isikut

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Esmaspäeva öösel kell 00:15 helistas Peipsiääre abivallavanemale Peeter Kiurule politsei ja teatas, et endise kutsekooli hoone ette on aerosoolvärvidega soditud provokatiivne sõnum.
Esmaspäeva öösel kell 00:15 helistas Peipsiääre abivallavanemale Peeter Kiurule politsei ja teatas, et endise kutsekooli hoone ette on aerosoolvärvidega soditud provokatiivne sõnum. Foto: Peeter Kiuru

Täna, 9. mai öösel märkas politsei, et Kallaste linna keskväljaku asfaldile on joonistatud Venemaa Föderatsiooni lipp ja juurde kirjutatud venekeelne tekst. Vallavalitsus lasi asfaldi puhtaks pesta, ent provokatiivse ja seadusvastase kritselduse autorit otsib politsei veel taga.

Täna öösel kell 00.15 äratas Peipsiääre abivallavanemat Peeter Kiurut politseiniku telefonikõne, kes teatas, et Kallaste linna keskväljakut on aerosoolvärvidega soditud. «Öösel tekkis endise Kallaste kutsekooli ette asfaldile Vene lipp ja venekeelne tekst,» sõnas Kiuru. Esmalt läks abivallavanem sündmuspaika ise kohale ja kattis soperdise lauaplaadiga.

Ta lisas, et kuna vallal selleks võimekus puudub, tuli värvi eemaldamine tellida eraettevõttelt. Provokatiivse sisuga kritseldis likvideeriti juba hommikul kella seitsme paiku ning see läks vallale maksma 96 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles