Hipoteraapia annab erivajadusega lastele julgust ja kindlust

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Terapeut Tuuli Bürkland koos 12-aastase patsiendi Amandaga, kes on juba kaks aastat ratsutamisteraapias käinud ning on selle ajaga teinud suure arenguhüppe. Aastates hobune Rioola laseb endaga rahulikult toimetada.
Terapeut Tuuli Bürkland koos 12-aastase patsiendi Amandaga, kes on juba kaks aastat ratsutamisteraapias käinud ning on selle ajaga teinud suure arenguhüppe. Aastates hobune Rioola laseb endaga rahulikult toimetada. Foto: Margus Ansu

Kambja vallas Kaatsi külas Otsa talu hoovis loivab ringi vana koer, murul lösutab kirju-mirju kass ja ratsutamisteraapiaks on valmis pandud vana hobune Rioola. Füsioterapeut Tuuli Bürklandi esimene patsient on 12-aastane Kroonuaia kooli õpilane Amanda, kel on diagnoositud Downi sündroom. Haigus tekitab tüdrukule vaevusi ning nende leevendamiseks käib ta hobust kaasavas füsioteraapias. Pärast Amandat tuleb sel päeval veel kaks patsienti.

Teraapiaks on vanem hobune hea, sest loom peab olema rahulik ning laskma enda kallal askeldada nii, et lastel oleks ohutu. Tuuli Bürkland rääkis, et teraapiaks sobib aga vana hobune ainult siis, kui see loomale endale liiga ei tee. Samuti peab hobune olema terve ning sümmeetriline, see tähendab, et lonkamine ja teised tervisehädad on täielikult välistatud.

Esimese korraga võlutud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles