Politsei otsib taga Raadi memoriaali sodijaid

Tartu Postimees
Copy
Need kaks meest võivad olla memoriaali sodijad.
Need kaks meest võivad olla memoriaali sodijad. Foto: TPM

Täna kella 15.25 ajal avastas politsei, et teises maailmasõjas langenute memoriaal Raadi järve kaldal Tartus on mitmest kohast haakriste täis soditud ning sellele on kirjutatud.

«Politseipatrull kedagi vahetust ümbrusest ei tabanud. Fikseerisime sündmuskoha ning alustasime teo toime pannud isiku või isikute tuvastamiseks süüteomenetluse,» teatas Tartu politseijaoskonna välijuht Talis Eit. «Juhtunust andsime teada ka Tartu linnavalituse vastavale ametnikule, kes organiseerib monumendi puhastamise.»

Tartu Postimees vaatles täna kell 15-16 Raadi memoriaali ja selle ümbruses asuvat parki. Kella 15.20 paiku oli näha, et läbi pargi jalutas memoriaali suunas kaks meest, ühel seljas sinine jopp ja teisel hall, kapuutsiga jopp, mõlemal jalas valged tossud. Enne nende saabumist memoriaali juurde ei olnud sellele midagi soditud, pärast nende lahkumist olid aga graniidist pindadel aerosoolvärviga sõnad ja haakristid, üks haakrist oli tekkinud ka pronksist sõduri kuju kiivrile.

Lisatud kell 19.30: memoriaali puhastamine lõppes kella 19.15 paiku.

Politsei palub kõigil, kellel on lisainfot või kes juhtusid nägema Raadil lasuva memoriaali juures sellel ajal kahtlast tegevust, anda sellest politseile teada meiliaadressil louna@politsei.ee või tel 112.

Memoriaal pool tundi enne sodimist.
Memoriaal pool tundi enne sodimist. Foto: TPM
Copy
Tagasi üles