Kiri: mure autoliikluse pärast (4)

, tartlane
Copy
Riia tänavale rajatakse suveks rattarajad.
 
Riia tänavale rajatakse suveks rattarajad.  Foto: Sille Annuk

Kirjutama ajendas postkasti pandud voldik Tartu linnavalitsuse kavandatud teetööde kohta. Nagu näha, ei ole tähtis autoliikluse parandamine, vaid hoopis püütakse igat moodi seda hullemaks teha. Ja tähtsad on hoopis jalgrattateed hoolimata sellest, et Eesti kliimas on võimalik ratast kasutada maksimaalselt kuus kuud aastas.

Sellest voldikust selgub, et niigi kitsas Puiestee tänav tahetakse veel kitsamaks teha jalgrattatee tarvis. Ja Riia tänaval suletakse autoliikluseks kummaski suunas üks sõidurada. Ja seda linna kõige tihedama liiklusega tänaval terveks suveks ning lisaks veel piiratud kiirus, lubatu hakkab olema kuni 30 kilomeetrit tunnis.

Tekib lihtne küsimus: kas ühistransport hakkab liikuma vabagraafiku alusel? Täpselt sama käib ju Vabaduse puiestee kohta. Nüüd, mil autokütus on kallis, sunnitakse inimesi rohkem ringiga sõitma.

Ja veel eraldi teema, mis puudutab Puiestee ja Jaama tänavat. Elan nimelt Jaama tänavas Selveri vastas ja sellel lõigul Paju tänavast edasi Kivilinna poole on hommikul kella kuuest õhtul kuueni lausa hullumeelne liiklus. Vähe sellest, et on pidev sõiduautode voor, siin liiguvad keskmiselt iga nelja minuti järel raskeveokid. Rekad, suured kallurid, ehitusmasinad. Ja seda seitsme meetri kaugusel elumaja seinast! Seega on terve päev pidev raskeveokite müra.

Kõige hullem on lõik Paju tänavast Sõpruse puiesteeni, sest siia tuleb raskeveokeid Puiestee tänavast ja sõiduautosid lausa kolmest suunast. Kell 16–18 ei olegi võimalik oma õue ega õuest välja sõita. Palun tehke midagi olukorra parandamiseks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles