Politsei tuvastas Tartus Venemaa suursaatkonna hoonelt lipu maha rebinud mehe (1)

Tartu Postimees
Copy
Venemaa suursaatkonna konsulaarosakond tegutseb Tartus Promenaadi tänaval.
Venemaa suursaatkonna konsulaarosakond tegutseb Tartus Promenaadi tänaval. Foto: Sille Annuk

Politsei tuvastas mehe, keda on alust kahtlustada märtsikuus Tartus Vene Föderatsiooni suursaatkonna kantselei hoonelt lipu maharebimises.

19. märtsi varahommikul rebiti Tartus Venemaa Föderatsiooni suursaatkonna kantselei varikatuselt maha lipp. Väljakutsele reageerinud politseinikud ümbrusest vahetult kedagi ei tabanud, kuigi teo toimepanijat otsiti ümbruskonnast.

Juhtunu täpsemaid asjaolusid asus politsei selgitama kriminaalmenetluses, mis alustati välisriigi ametliku sümboli teotamise paragrahvi järgi.

Politseitöö käigus õnnestus uurijatel paar päeva peale lipu maharebimist Tartu linnast lipp üles leida ning 21. märtsil tagastati lipp saatkonnale.

Peatselt õnnestus lipu maha rebimises kahtlustatav kindlaks teha. Tegu on 24-aastase mehega, kes kahtlustuse kohaselt rebis ööl vastu 19. märtsi joobnuna Ülikooli tänava hoonelt lipu ning selle siis endast maha jättis.

Tartu jaoskonna menetlusjuht Timo Reinthal selgitas, et igasuguste kuriteotunnuste ilmnemisel on seaduse järgi kohustus alustada kriminaalmenetlust. «Tõenäoliselt on tegemist alkoholijoobe mõjul mõtlematusest toime pandud teoga. Ka kahtlustatavana üle kuulatud noormees on tänaseks nentinud, et mõistab oma käitumise keelatust ja kahetseb oma tegu,» selgitas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles