Tartu kunstimajas avatakse reedel kolm uut näitust

Tartu Postimees
Copy
Tartu kunstimajas on näitus avatud 6. novembrini.
Tartu kunstimajas on näitus avatud 6. novembrini. Foto: artur laugamets

Täna, 6. mail kell 17 avatakse Tartu kunstimajas kolm uut näitust: suures saalis Edgar Tedresaare isikunäitus «Antropotseen», väikeses saalis Marge Nelgi isikunäitus «Trompe-l’oeil ehk silmapete» ning monumentaalgaleriis Uwe Schloeni isikunäitus «Eesti + mina».

Edgar Tedresaar «Antropotseen» / Suur saal / 06.05.–05.06.2022

Näitus tegeleb ajastikuga, mil inimliik on biosfääris domineeriv ning meie tegevus mõjutab otseselt planeedi elukeskkonda. Tedresaar keskendub peamiselt maastikele, mida inimene on ümber kujundanud ja korrastanud ning kust pärinevad tehnoloogiakeskse maailma jaoks olulised maavarad ja muud ressursid. Kõige selle peale me iga päev ei mõtle, kuid ressursside ammutamise tõttu hävinevad nende piirkondade looduslikud liigid ja keskkonnad ning majandusliku kasu nimel kannatavad suured inimhulgad.

***************************************************************************

Marge Nelk «Trompe-l’oeil ehk silmapete» / Väike saal / 06.05.–05.06.2022

Marge Nelk tegeleb oma näitusel maagilise inventuuriga – enda ümber ja sisse kogunenud asjade ning nähtuste inventariseerimise ja süstematiseerimisega. Süsteemide loomiseks on ta kasutanud Trompe-l'oeil stiilis kurioosseid kabinette (Cabinets of Curiosity), mis sobivad selleks suurepäraselt. Ent siiski on need süsteemid vaid silmapetted.

**************************************************************************

Uwe Schloen «Eesti + mina» / Monumentaalgalerii / 06.05.–05.06.2022

Saksa kunstnik Uwe Schloen on üle kahe aastakümne näituseid tehes ning töötubasid ja sümpoosioneid andes Tartut väisanud. Selle ajal jooksul on ta loonud nii skulptuure, joonistusi kui ka fotosid. Need kõik on seotud temaga, aga ka enda jaoks avastatud Eesti keskkonnaga. Näitusel saadavad teoseid dokumentaalfotod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles