Tallinna sotsiaaldemokraatlikud linnajuhid väisavad Tartut ja arutavad siinsete kolleegidega kliimamuutustest

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Üheks arutlejaks on Tallinna linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski.
Üheks arutlejaks on Tallinna linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski. Foto: Remo Tõnismäe

Täna õhtul kell 17.15 ootavad Tallinna ja Tartu linnajuhid linlasi avatud hariduse liidus toimuvale avalikule seminarile, kus keskendutakse kliimamuutustega kohanemisele ning meeldiva ja kutsuva elukeskkonna kujundamisele linnades.

Seminar on jätk terve päev toimuvale Tallinna linnajuhtide Tartu külaskäigule, mille raames arutletakse ja vahetatakse kogemusi linnakeskkondade, -majanduse ja -kliima teemadel.

Tartu abilinnapea Gea Kangilaski tõdes, et Tallinna linnajuhtide külaskäik Tartusse on kasulik töövorm, mille käigus teineteiselt õppida. «Meil on hea meel, et saame oma Tallinna kolleegidele tutvustada Tartu linnaruumi viimatisi arengusuundi, kus on fookuses kliimaeesmärgid ning inimkesksus,» rääkis abilinnapea.

«Kahtlemata seab ka Euroopa 100 kliimaneutraalse linna algatusega liitumine Tartule ambitsioonikaid eesmärke tulevikuks, see ei ole lihtsalt tunnustus, vaid märgib suurt tööd, mis ees on,» lisas Kangilaski.

Tallinna abilinnapea Madle Lippuse sõnul on Tallinna eesmärk kujundada linnasüda mõnusaks ja funktsioonidelt tihedaks linnaruumiks, mille kavandamisel peetakse oluliseks ka kliimaeesmärkide saavutamist.

«Inimmõõtmelise ning kliimamuutustega arvestava linna planeerimine eeldab nende põhimõtetega arvestamist kõigis linnasüdant puudutavates otsustes, olgu need suured või väikesed,» rääkis Lippus. «Koostöökohtumise oluline eesmärk on kogemuste vahetamine fookusega sellel, kuidas neid ka igapäevases planeerimispraktikas aktuaalsena hoida.»

Töise päeva lõpuks toimuval seminaril saab kuulata kaht ettekannet: kliimamuutustega kohanemise, muutuste leevendamise ja mõjude teemal kõneleb Ingrid Nielsen Eestimaa looduse fondist ning kesklinnast kui mõnusast elukeskkonnast räägib Aksel Johannes Part.

Ettekannetele järgnevates diskussioonides arutlevad Tallinna linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski ja Tartu abilinnapea Gea Kangilaski ning Tallinna abilinnapea Madle Lippus ja Tartu linnavolikogu keskkonnakomisjoni esimees ning planeerija Mart Hiob.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles