REEDENE RÕÕM ⟩ Ukrainlanna pani elu teiste heaks pausile

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Eestis juba ligi 30 aastat elanud ukrainlanna Galina Strelovska aitab oma kodumaalt põgenenud abivajajaid nii öösel kui päeval. Sel nädalal kogus ta Ülenurmes pirukate ja pelmeenide valmistamiseks toiduaineid, et ukrainlannad saaksid laupäeval Tõrvandi laadal omaküpsetatud pirukaid müüa ja raha teenida.
Eestis juba ligi 30 aastat elanud ukrainlanna Galina Strelovska aitab oma kodumaalt põgenenud abivajajaid nii öösel kui päeval. Sel nädalal kogus ta Ülenurmes pirukate ja pelmeenide valmistamiseks toiduaineid, et ukrainlannad saaksid laupäeval Tõrvandi laadal omaküpsetatud pirukaid müüa ja raha teenida. Foto: Kristjan Teedema

Rohkem kui kolmkümmend aastat ülikoolilinnas ja Ülenurmes elanud ukrainlanna Galina Strelovska lõpetas teisipäeva hommikul kell kuus Tartu õlletehases 12-tunnise vahetuse, ta töötab seal liinioperaatorina.

Järgmist päeva ei veetnud ta kodus töö-ööst välja puhates, vaid oli Ülenurme pere- ja noortekeskuses, et koguda Ukraina sõjapõgenike tarbeks küpsetusmaterjali. Laupäeval peetakse Tõrvandis laata ja on lootust, et ukrainlannad saavad seal teenida pirukate, pelmeenide ja vareenikute müügist pisut.

Galina Strelovska pani oma elu pausile 24. veebruaril, mil algas sõda Ukrainas. Ligi kaks kuud on ta ööpäevas maganud paar-kolm tundi. Ta ei suuda vaadata pealt ja istuda käed rüpes, kui välisriigid ja võõrad inimesed üle kogu maailma aitavad tema kodumaad ja kaasmaalasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles