TARK TARTU ⟩ Tööpäev ülikoolilinnas: hommikul koosolek Google’iga, siis Microsoft ja Facebook

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Maksevahendeid loova Boku tegevjuhi Jon Prideaux’ meelest võiks mistahes teenuste eest maksmine käia pea nähtamatult, justkui distantsilt. Töömured lahenevad aga kõige paremini töökaaslastega silmast silma kohtudes. Nii käiski inglane hiljuti Tartu kolleegidel nende kontoris külas.
Maksevahendeid loova Boku tegevjuhi Jon Prideaux’ meelest võiks mistahes teenuste eest maksmine käia pea nähtamatult, justkui distantsilt. Töömured lahenevad aga kõige paremini töökaaslastega silmast silma kohtudes. Nii käiski inglane hiljuti Tartu kolleegidel nende kontoris külas. Foto: Sille Annuk

Vahel naljaga pooleks, teinekord tõsiseltki on Tartut nimetatud meie oma Silicon Valleyks. Miskipärast on siia ära eksinud samasugune sinisilmsus ja usk, et kõik on võimalik. Tõele au andes on siin ka hulk ettevõtmisi võimalikuks saanud.

Vahel naljaga pooleks, teinekord tõsiseltki on Tartut nimetatud meie oma Silicon Valley’ks. Miskipärast on siia ära eksinud samasugune sinisilmsus ja usk, et kõik on võimalik. Tõele au andes on siin ka hulga ettevõtmisi võimalikuks saanud.

Üks neist oli 2007. aastal mobiilimakselahendusi pakkuv idufirma Fortumo. 2020. aastal leidsid omanikud, et nüüd on mõistlik ettevõte maha müüa, ostjaks konkurent Boku, millel kontoreid üle maailma tervelt 16. Boku tegevjuht Jon Prideaux on veendunud, Tartus tänini tegutsev meeskond on firma lipulaev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles