Purjus pensionär tulistas poole nooremat meest, õnneks mööda

Tartu Postimees
Copy
Partullide sündmuskohale jõudmise hetkeks oli 40-aastane mees relvaga vehkinud pensionäri omal jõul kinni pidanud. Eakas mees anti politseile üle, kes toimetas ta Tartu vanglasse.
Partullide sündmuskohale jõudmise hetkeks oli 40-aastane mees relvaga vehkinud pensionäri omal jõul kinni pidanud. Eakas mees anti politseile üle, kes toimetas ta Tartu vanglasse. Foto: Arvo Meeks

Eile õhtul sai politsei äreva väljakutse Elvas Koidu tänavale, kus esialgse info kohaselt oli alkoholi pruukinud 86-aastane mees teinud lasu 40-aastase mehe suunas. Õnneks keegi pihta ei saanud ja tulistaja toimetati Tartu vanglasse.

Mehel, kelle suunas pensionär tulistas, õnnestus relvaga vehkiv vanahärra kinni pidada ning politseile üle anda. 

Tulistaja juurest leidsid politseinikud õhkrelvast tulirelvaks ümber ehitatud relva ja lähedusest ühe hülsi, need võeti hoiule ning toimetati jaoskonda.

Tartu jaoskonna menetlusjuhi Timo Reinthali sõnul reageerib politsei relvaga seotud sündmustele alati täie tõsidusega. Siiski pole enamasti esialgse edastatud informatsiooni pinnalt teada, miks keegi on relvaga vehkima hakanud ning kas see inimene on ohuks kõrvalseisjatele. Ka pole sageli võimalik kohe kindlaks teha millise relvaga tegemist on.

Seetõttu reageerisid ka eile õhtul Elvas toimunud sündmusele mitmed patrullid. «Õnneks sündmuskohal kellelegi enam ohtu ei olnud, relvast paugutaja peeti kinni ning viidi kinnipidamisasutusse,» ütles Reinthal.

Juhtunu üksikasjade ja mehe motiivi välja selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles