Jõgeva uus spordihoone sai nurgakivi

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Jõgeva abivallavanem Viktor Svjatõšev(vasakul) ja valla arendusspetsialist Erki Teder panid nurgakivi silindrisse ka hoonete pildid, mis asusid praegu kerkiva spordihoone asemel.
Jõgeva abivallavanem Viktor Svjatõšev(vasakul) ja valla arendusspetsialist Erki Teder panid nurgakivi silindrisse ka hoonete pildid, mis asusid praegu kerkiva spordihoone asemel. Foto: Eili Arula

Täna leidis Jõgeva põhikooli kõrval aset uue spordihoone nurgakivi panek. Kuigi ehitussektor võitleb tarneraskuste ja tööjõupuudusega, on spordihoone ehitus seni graafikus.

Uus spordihoone ehitatakse Jõgeva põhikooli kõrvale, vana võimla ja lasketiiru majade asemele. 

Spordihoone ehitaja KRC Ehituse juht Siim Kroodo sõnas nurgakivi paneku tseremoonial, et ei saa mainimata jätta keerulist olukorda, millega ehitusettevõtjad praegu rinda peavad pistma. Lisaks järjest kerkivatele hindadele ja materjalide tarneraskustele on pärast Venemaa agressiooni Ukrainas ehitusettevõtetel häda käes ka tööjõuga. «Sisuliselt terve brigaad keevitajaid naasis Ukrainasse,» sõnas Kroodo.

Sellest hoolimata püsib spordihoone ehitus seni veel graafikus. Hoone peab valmis saama 2023. aasta alguses.

Spordihoone peaarhitekt Kalle Vellevoog avaldas heameelt, et neil õnnestus projekti kirjutada saali siseviimistlusmaterjaliks liimpuidu. «See on ehitajale kindlasti paras väljakutse, kuid see jääb kindlasti väga ilus ja maitsekas,» sõnas ta.

Jõgeva vallajuhid loodavad, et uus spordihoone annab võimaluse Jõgeval korraldada riikliku ja miks mitte ka rahvuvahelise tähtsusega spordiüritusi. Jõgeva vallavolikogu aseesimees, Jõgeva haigla juht Peep Põdder lootis, et spordihoone valmimise järel saab tema end seal vormi ajada. «Kui ma 18-aastasena ülikooli läksin, siis ma kaalusin 48 kilo, proovin, kas saan sama kaalu tagasi,» sõnas Põdder muheledes.

Spordihoonesse tuleb ligi 4800 ruutmeetrit pinda, kuhu rajatakse pallisaal, kergejõustikuala, jõusaal ja aeroobikasaal. Uue spordihoone ehituseks kulub 6 536 954 eurot. Spordihoone ehitamiseks sai vallavalitsus riigilt hoonete energiatõhustamise meetmest 1 188 000 eurot toetust. Ülejäänu tuleb tasuda valla eelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles