Kolm Tartu toidukohta pälvisid peresõbraliku märgise

Tartu Postimees
Copy
Märgised ja tänukirjad jagati kätte eile restoranis Allee.
Märgised ja tänukirjad jagati kätte eile restoranis Allee. Foto: Andres Raudjalg

Eesti lasterikaste perede liit tunnustas eile restoranis Allee kõige peresõbralikumaid toidukohti. Tartumaalt pälvisid peresõbraliku märgise kolm söögikohta: Cafe Truffe, kohvik Spargel ja Vaga Mama.

Perede tunnustuse pälvis 40 toidukohta üle Eesti, neist kolme – GoSpa restorani Saaremaal, Tulivee Rannarestorani Lääne-Virumaal ja Ugandi restorani Otepääl – tunnustati kuldmärgisega. 

Peresõbralikud toidukohad selgitati välja perede testkülastuste ja hindamiskomisjoni žürii hinnangu põhjal. Märgist taotles 62 toidukohta üle Eesti ja igat toidukohta külastas kampaania vältel kaks perekonda, kes hindasid, kui lapse- ja peresõbralik on toitlustusasutuse klienditeenindus, menüü ja interjöör ning kas lastele on tagatud aja veetmiseks tegevusi ning vanematele mugavad võimalused lapse mähkimiseks.

«Lasterikka perega väljas söömine ja nende teenindamine võib olla paras väljakutse. Lisaks emale ja isale istub laua taga veel kolm, neli või seitse last, igaühel neist omad soovid ja vajadused,» ütles lasterikaste perede liidu president Aage Õunap.

Peresõbraliku toitlustusasutuse märgise kampaania eesmärk on tunnustada toidukohti, mis pakuvad lastega peredele meeldejäävaid elamusi, ning julgustada lastega peresid rohkem väljas söömas käima. Peresõbraliku toidukoha märgist annab liit välja teist aastat järjest.

Sel aastal tunnustati peresõbraliku toitlustusasutuse märgisega Tallinnas ja Harjumaal neljateist söögikohta, Tartumaal ja Lõuna-Eestis kaheksat.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles