Lasteaednikke ootavad ees suured muutused

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Seaduseelnõu tutvustasid haridus- ja teadusministeeriumis (vasakult) alushariduse valdkonna juht Triin Rass, kaasava hariduse valdkonna nõunik Piret Liba, Tartu linnavalitsuse alushariduse valdkonna juht Kaspar Kreegimäe ja Kohila lasteaia Sipsik direktor Kristina Mägi.
Seaduseelnõu tutvustasid haridus- ja teadusministeeriumis (vasakult) alushariduse valdkonna juht Triin Rass, kaasava hariduse valdkonna nõunik Piret Liba, Tartu linnavalitsuse alushariduse valdkonna juht Kaspar Kreegimäe ja Kohila lasteaia Sipsik direktor Kristina Mägi. Foto: Kristjan Teedema

Haridus- ja teadusministeerium tutvustas lasteaedu ja lastehoide puudutavaid muudatusi, mis rakenduvad, kui riigikogu võtab vastu alushariduse ja lapsehoiu seaduse. Ennekõike puudutab see abiõpetajatelt ja lasteaia juhtkonnalt nõutavat haridustaset ning õppekava.

Seaduseelnõu koondab lasteaiad ja -hoiud ühte süsteemi, mis võimaldab parandada alushariduse kättesaadavust ja kvaliteeti.

Seaduse jõustumise korral tuleb omavalitsustel pakkuda kõigile soovijatele kahe kuu jooksul lasteaia- või lastehoiukoht. See tähendab, et kui seni oldi harjutud sellega, et lapsele lasteaiakoha saamiseks tegid vanemad avalduse juba õige pea pärast lapse sündi, siis pärast seaduse vastu võtmist võib lapsevanem avalduse teha samal aastal, kui laps peaks lasteaeda minema. Omavalitsusel on kohustus avaldus kahe kuu jooksul läbi vaadata ning võimaldada lapsele koht lasteaias või -hoius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles