Viis Tartu gümnasistide ettevõtet püüavad parima õpilasfirma tiitlit

Tartu Postimees
Copy
Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilasfirma Käparti kunstnike rollis on varjupaigas elavad kassid.
Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilasfirma Käparti kunstnike rollis on varjupaigas elavad kassid. Foto: Käpart

Parima õpilasfirma tiitlit püüab tänavu 24 õpilasfirmat üle Eesti. Võitja ning suvel Junior Achievement Euroopa õpilasfirmade võistlusel Eestit esindav õpilasfirma selgitatakse välja neljapäeval Tallinna kruiisiterminalis toimuval õpilasfirmade galal.

Tartust püüab parima õpilasfirma tiitlit viis firmat: Jaan Poska gümnaasiumi kaks õpilasfirmat Coff ja Moosikratid, Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilasfirma KäpArt ning Tamme gümnaasiumi õpilasfirma LuLu.

Kokku tahtis tänavusest õpilasfirmade võistlusest osa saada ligi 50 õpilasfirmat. Finalistid selgitati välja möödunud aasta tegevusaruande põhjal, mis tuli õpilastel ise kokku panna ja žüriile esitada.

«Tegemist oli põhjaliku 10 lehekülje pikkuse aruandega, mis võtab kokku õpilaste aasta jooksul tehtud töö ja tulemused. Aruande puhul võttis žürii arvesse õpilasfirmade originaalsust, sisukust ja finantstulemusi, plusspunkte võis saada ka huvitavatest seiklustest ja humoorikatest ebaõnnestumisest,» selgitas Junior Achievement Eesti tegevjuht Kersti Loor.

Finalistid asuvad võistlustulle kolmes voorus. Esmalt tuleb vestelda žüriiga, seejärel müüa oma tooteid õpilasfirmade laadal ning viimase sammuna esitleda oma toodet või teenust suurele publikule neljapäeval Tallinna kruiisiterminalis toimuval õpilasfirmade galal.

Eesti parima õpilasfirma auväärne tiitel tagab pääsme juulis teistkordselt Eestis toimuvale Junior Achievement Euroopa õpilasfirmade võistlusele, kus osaleb ligi 40 õpilasfirmat Euroopast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles