Kobras käib Kaarsilla juures maiustamas

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kopra näritud paju Kaarsilla juures.
Kopra näritud paju Kaarsilla juures. Foto: Sille Annuk

Kaarsilla juurest Kalevipoja suunas jalutajad on märganud Emajões vee piiril jämedat, ilmselt kopra näritud kaldapaju. Mõni suutäis veel, ja puu kukub jõkke. Miks tegutseb kobras kesklinnas? Keskkonnaameti jahinduse peaspetsialist Margo Tannik ütles, et loom loodab saada suupoolist. «Paju on talle selles kohas suupärane,» lisas ta.

Emajõel on linna piires märgatud mitmeid kopraid julgelt ujumas ja muidu askeldamas Supilinna ja lodjakoja läheduses. «Täpset arvu on raske hinnata,» lisas peaspetsialist. «Kevadel rändavad ka noored koprad Emajõge pidi ülesvoolu, neid võib sealt läbi liikuda üsna palju. Supilinna ja Tähtvere piirkonna alguse jõelõiku võiks mahtuda paar-kolm pesakonda ja suurtes pesakondades on kopraid üle kümne.»

Kuidas kaitsta mõnda olulist puud närimise eest? «Paljud inimesed tõmbavad tüve ümber kaitsevõrgu,» ütles Margo Tannik. «Kui kobras on puu linnas juba langemisohtlikuks närinud ning see võib suvalisel hetkel jõel liiklejatele kaela kukkuda, võib linnavalitsus puu ennetavalt ise langetada, enne aga vajadusel konsulteerida teiste ametkondadega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles