Ehitusmaterjalide hinnad tõusevad ja tarneajad pikenevad iga päevaga

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Ehitus- ja remondimaterjalide hinnad muutuvad iga päevaga kallimaks, tõdes Decora ehituspoeketi tegevdirektor Eike Tubli-Müür. Kõvast hinnatõusust hoolimata eile Decoras ostjatepuudust siiski polnud.
Ehitus- ja remondimaterjalide hinnad muutuvad iga päevaga kallimaks, tõdes Decora ehituspoeketi tegevdirektor Eike Tubli-Müür. Kõvast hinnatõusust hoolimata eile Decoras ostjatepuudust siiski polnud. Foto: Kristjan Teedema

Enam kui kaks kuud Ukrainas väldanud sõda annab üha rohkem tunda ka ülejäänud maailmas ning erandid pole ka Eesti ettevõtted ja eraisikud. Siiani olid tähtsad ehitusmaterjalide tootjad Venemaa ja Ukraina, kust nüüd enam kaupa ei tule. Mis tähendab, et mõnede kaupade hinnad tõusevad iga päevaga, teisi tuleb tellijail oodata ligi pool aastat.

Veel aasta alguses oli Euroopa suurim metalliga varustaja Venemaa, ent idanaabrile kehtestatud sanktsioonide tõttu on ehituspoodides materjalide hinnad aina kasvanud, valik aga kahanenud. Tartumaal tegutseva ettevõtte OÜ PVH Ehitus juht Reio Treier pidas peamiseks põhjuseks just sõjast tingitud tarneraskusi tootjamaades. «Hinnad on keskmiselt kasvanud 25–30 protsenti. Kõik metalliga seotu, näiteks plekk, on teinud suurima hüppe, aga muugi on järjest kallim,» kostis Treier.

Palju ületunde

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles