Meediadisain ei toimi ilma joonistamise ja graafikata

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Pallase galeriis saab vaadata meediadisaini tudengite graafikanäitust «Sõlm», mille üks koostajaid ja tööde juhendajaid on meediadisaini osakonna juhataja Jaanus Eensalu.
Pallase galeriis saab vaadata meediadisaini tudengite graafikanäitust «Sõlm», mille üks koostajaid ja tööde juhendajaid on meediadisaini osakonna juhataja Jaanus Eensalu. Foto: Margus Ansu

Siinsete ridade praegune lugeja on suurema tõenäosusega arvutis või telefonis. Teksti paberilt silmitsejad on jäänud vähemusse. Umbes samamoodi on disainimaailmas, kus tegevus käib põhiliselt arvutiekraanidel, kuid kõrgema kunstikooli Pallas meediadisaini osakond on sellest hoolimata teinud näituse töödest, mis on joonistatud ja trükitud paberile.

Pallase galeriisse on graafikanäitusele «Sõlm» valitud üle 200 teose, mis on loodud viies graafikatehnikas: linoollõige, litograafia, ofort, serigraafia ja kuivnõel. Näha saab ka tarvilikke tööriistu ja materjale. «Anname vaatajale võimaluse kogeda graafika lõputuid võimalusi, tunda käsitsi trükkimise ainulaadsust ja näha esitletud tehnikate kasvavat väärtust,» kirjutavad väljapaneku koostajad.

Näituse meeskonnas on meediadisaini kolmas kursus, juhendajad on Jaanus Eensalu, Tiit Pähnapuu, Ardo Sägi, Mart Männik ja Marko Kekišev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles