Palal ja Alatskivil sagenesid sissemurdmised kõrvalhoonetesse

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Sissemurdmine. Pilt on illustratiivne.
Sissemurdmine. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Peipsiääre vallavalitsus kutsub inimesi üles hooneid öiseks ajaks ning kodust lahkudes lukustama. Viimase kahe nädala jooksul on mitu korda sisse murtud Pala ja Alatskivi piirkonna hoonetesse.

Palume elanikel kodust lahkudes ning ka öiseks ajaks lukustada elamute ning teiste hoonete välisuksed.

Varguse avastamisel helistada koheselt hädaabinumbrile 112.

Tartumaa piirkonnapolitseiniku Kaupo Sireli sõnul Peipsiääre vallas praegu mingist varguslainest rääkida ei saa. «Küll on olnud viimase kuu jooksul ses piirkonnas paar üksikut juhtumit, kus on sisse murtud kõrvalhoonetesse ja seal sees käidud. Meile teadaolevalt hoonestest midagi kaasa viidud ei ole,» märkis piirkonnapolitseinik.

Ta lisas, et kogukonnaga suheldes on neile antud juhtnööre oma vara kaitseks. «Oleme rääkinud, et uksed ja aknad peavad oleks kindlalt kinni, nii eluruumide kui ka kõrvalhoonete omad. Hinnaline vara tuleks kõrvaliste pilkude eest ära panna ja sedagi kindla ukse ja luku taha. Võimaluse piires võiks kaaluda oma õuele kaamerasilma paigaldamist ning kahjuks ei tule ka head ja usalduslikud suhted naabritega, kes saaks äraolekul kõrvalmajalgi pilku peal hoida. Kahtlast liikumist või inimest märgates, tuleb sellest politseile teada anda,» lisas Sirel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles