Tehnikud putitavad sõjapõgenike aitamiseks telefone ja arvuteid

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Vabatahtliku IT-spetsialisti Marti Narõškini sõnul on vana tehnikat annetanud paljud inimesed, mõni ettevõte on aga toonud lausa virna sülearvuteid.
Vabatahtliku IT-spetsialisti Marti Narõškini sõnul on vana tehnikat annetanud paljud inimesed, mõni ettevõte on aga toonud lausa virna sülearvuteid. Foto: Sille Annuk

Arvutispetsialist Marti Narõškin on koos vabatahtlike tehnikahuvilistega võtnud oma südameasjaks katkiste arvutite ja nutiseadmete korda tegemise, et anda need siia saabunud sõjapõgenikele.

Koos Tartu ülikooli arvutiteaduse instituudiga koguvad kodanikualgatuse «Tartu Ukraina sõbrad» vabatahtlikud mai jooksul tartlastelt koju seisma jäänud seadmeid, et need korda teha ning Tartusse saabunud sõjapõgenike käsutusse anda.

Esimesed seadmed parandas Marti Narõškin koroonakriisi ajal, kui Eesti pered vajasid koduõppeks arvuteid. «Aga siis jõudsid mõned neist kodudesse, kus sõideti uhkete autodega, ja arvutitest jäid ilma inimesed, kes oleks ehk rohkem abi vajanud, seega otsustasin heategevuse tol hetkel lõpetada,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles