Kalapüügivõistlusele järgneb järveteadlase loeng

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalastajaile peab loengu järveuurija ning Eesti Maaülikooli limnoloogiakeskuse juhataja Ain Järvalt.
Kalastajaile peab loengu järveuurija ning Eesti Maaülikooli limnoloogiakeskuse juhataja Ain Järvalt. Foto: Ove Maidla.

Eeloleval pühapäeval Võrtsjärve jääl peetav kalapüügivõistlus ei piirdu pelgalt heitlemisega kaalukaima saagi pärast. Pigem on tegu loodusharidusliku ettevõtmisega, kus pärast neli tundi kestnud püüki saab kuulata kalade uurija Ain Järvalti loengut ning uudistada limnoloogiakeskuse järvemuuseumi asukaid.


Ehkki MTÜ Lõuna-Eesti Kalastajate Klubi on korraldanud arvukalt kalapüügivõistlusi alates 2005. aastast, jõuti Võrtsjärvele esmakordselt.



«Otsisime võistluste läbiviimiseks uusi kohti ning selgus, et Võrtsjärvel ei olegi juba aastaid kalapüügivõistlusi korraldatud,» selgitas kohavalikut mittetulundusühingu juhataja Lea Saar. Samuti sai otsustavaks limnoloogiakeskuse sõbralik koostööpakkumine.



«Ain Järvalt oli lahkesti nõus Eesti erinevate veekogude kalavarudest rääkima ning kummutama nii mõnegi kalastajate seas käibeloleva müüdi.»



Saare sõnul on jääolud järvel head. Üks lahvandus küll on kalda lähedal, ent sellest pääseb mööda. Püügialal jääb jää alla kaks ja pool kuni kolm meetrit vett.



Kontrollpüügi käigus on saadud peamiselt kiiska, särge ja ahvenat ning saagid on korralikud. Püük toimub vaid kirptirguga, eluskala ega kalatükk ei ole lubatud.



Võistlus algab pühapäeval kell 11. Täpsema juhendiga saavad huvilised tutvuda veebilehel

www.kalastusinfo.ee

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles