Perefirma kasvatab visalt lõikelilli, ainsana Eestis ka «pirtsakaid tüdrukuid»

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Kudina aiandis kasvatab neljandat aastat lõikelilli Arvet Mäesalu koos elukaaslase Reelika Ruusiga. Sel pildil on elukaaslased keset möödunud aastal istutatud roose, mida tänavu saab esimest korda müügiks lõigata.
Kudina aiandis kasvatab neljandat aastat lõikelilli Arvet Mäesalu koos elukaaslase Reelika Ruusiga. Sel pildil on elukaaslased keset möödunud aastal istutatud roose, mida tänavu saab esimest korda müügiks lõigata. Foto: Margus Ansu

Mõni kilomeeter Maarja-Magdaleenast edasi asub Kudina küla, kus samanimelises aiandis kasvatab ühena vähestest Eestis lõikelilli Arvet Mäesalu. Kaheksa kasvuhoonet võtavad enda alla 3500 ruutmeetrit. Et lilli tuleb kõrghooajal tuhandeid ning abikäsi oli hädasti vaja, võttis Mäesalu tööle Reelika Ruusi, kellest nüüd on saanud ka tema elukaaslane.

Lillekasvatajaid on aiandi peremehe lähedaste hulgas teisigi, Arvet Mäesalu ema Tiina Mäesalu kasvatab potililli Varal asuvates kasvuhoonetes. Kahes kohas töötav pereettevõte koondub OÜ​ Leviisia Lilled nime alla.

Neljandat aastat lilli kasvatav Mäesalu on selle ajaga õppinud omajagu, aga palju tööd on ka aia taha läinud. Nimelt ei õpeta Eestis mitte keegi, kuidas lõikelilli kasvatada, ja pole ka kelleltki õppida, sest kasvatajaid siin pea polegi. Mäesalu märkis, et lisaks neile kasvatab Eestis suuremas valikus lõikelilli vaid üks talu Harjumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles