Peipsiääre valla meenetel ilutsevad kihelkonna värvid ja Juhan Liivi luule

Tartu Postimees
Copy
Esindus- ja kinkemeene kategooria võitja on Riine Latserus tööga „Torusall".
Esindus- ja kinkemeene kategooria võitja on Riine Latserus tööga „Torusall". Foto: Peipsiääre vallavalitsus

Peipsiääre vald korraldas konkursi leidmaks vallale esindusmeened. Auhinna said kolm meenetegijat.

Esindus- ja kinkemeene kategooria võitis Riine Latserus, kes valmistas kolme eri mustriga torusallid. Villased sallid on tehtud täielikult taaskasutatavast materjalist ning neis on kasutatud sealsete Kodavere ja Maarja-Magdaleena kihelkondade rahvarõivaste värve ja motiive. Torusalli valmistajalt tellib vallavalitsus 300 euro eest salle.

Turismimeene kategooria võitis Anneli Hilpus nahast järjehoidjaga, mis kannab nime «Loe mulle». Käsitsi õmmeldud järjehoidjad on inspireeritud Juhan Liivi loomingust. Kasutatud on taimpark- ja kroomparknaha jääke ning magneteid. Järjehoidjale on trükitud fragment Juhan Liivi luuletusest ja pakendikarpi on lisatud luuletus ise. Preemiaks tellib vald 300 euro väärtuses järjehoidjaid.

Turismimeene kategooria võitja Anneli Hilpuse tehtud järjehoidja «Loe mulle».
Turismimeene kategooria võitja Anneli Hilpuse tehtud järjehoidja «Loe mulle». Foto: Peipsiääre vallavalitsus

Esindus- ja kinkemeene kategoorias sai eripreemia Pjotr Kohtov, kes valmistas valla motiividega suveniirlõikelaua. Lõikelaua tegemiseks kasutas Kohtov tamme-, vahtra- ning saarepuud. Vald tellib meistrimehelt lõikelaudu 240 euro väärtuses 

Valla motiividega lõikelaua valmistas Pjotr Kohtov.
Valla motiividega lõikelaua valmistas Pjotr Kohtov. Foto: Peipsiääre vallavalitsus

Elamusmeene kategoorias jäi auhind välja andmata.

Peipsiääre valla meenekonkurss leidis aset 14. veebruarist 31. märtsini. Konkursi eesmärk oli leida paikkondliku eripäraga meeneid, mis oleksid nii eriliseks tänukingituseks tunnusüritusel, koostööpartneritele, esinduskingituseks valla külalistele ning mälestusesemeks Peipsiääre piirkonda külastavale turistile. Kokku osales meenekonkursil 25 tööd kaheksalt autorilt.

Konkursitöödest seatakse üles näitus, mida saab vaadata valla raamatukogudes. Rändnäitus alustab teekonda 3. mail Koosa raamatukogust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles