Galerii Linnas läks võim ööks tudengite kätte (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Kaheaastase pausi järel said üliõpilasorganisatsioonid taas volbripidustusteks korraldada rongkäigu ning Tartu linnapea andis võimu üheks ööks tudengite kätte.

Tartu linnapea Urmas Klaas avaldas heameelt, et koroonaviirusest tingitud pausi järel on tal taas võimalik tudengitele ööks võim linnas üle anda. «Te ei pea seda hommikul tagasi tooma, ma leian ta ise õigest kohast üles,» sõnas Klaas raekoja ees.

Tartu linnapea soovitas enne traditsioonilist õlletoobi tühjendamist tudengitele, et võetagu tänaseks ööks oma lipukirjaks Inglisillal olev kiri «Otium reficit vires» ehk «Puhkus kosutab jõudu».

Korporatsioon Tehnola subsenior Geido Kõrgesaar lubas linnapeale, et tudengid võimu ei kuritarvita.

Ülikooli rektor Toomas Asser möönis, et kui kaks aastat on koroonaviiruse leviku tõttu volbripidustused ära jäänud, siis ega ka praegu ole peo pidamiseks kõige parem aeg. «Siit veidi üle tuhande kilomeetri kaugusel toimub miski, mida läänemaailm ei mõista ja millest ei taha aru saada,» viitas Asser Ukrainas toimuvale sõjale. Ta manitses tudengeid olema volbripidustustel vastutustundlik.

Üliõpilaskorporatsioonide rongkäik täitis laupäeva õhtul Tartu kesklinna laulu ja hõisetega. Tudengite volbripidustused jätkuvad täna õhtul Kaarsillal ja selle ümber.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles