VIDEO ⟩ Inna Šulženko aitab Dnipros puuetega inimesi. Teel koju kohtab maanteel tohutult pikka sõjamasinate kolonni

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Enne sõja algust juhendas Inna Šulženko Dnipros psühholoogina rühma, kuhu kuulusid lapsevanemad koos erivajadustega lastega. Nüüd tegeleb ta üle veebi samuti erivajadustega inimeste Anja, Saša ja Daniiliga, kes kõik on juba täiskasvanud inimesed, aga vajavad endiselt tähelepanu.

Rõõmus hetk.
Rõõmus hetk. Foto: Erakogu foto

Inna Šulženko rääkis täna, et eile ta oligi oma hoolealuse Anjuta juures.

Ratastoolis Anja on 26-aastane ja sedavõrd tubli, et on võidelnud endale õppides välja bakalaureusekraadi psühholoogias.

«Ma olin temaga kohtumist kaua oodanud ja see kujunes väga rõõmsaks,» ütles Inna. «Töötasime metafoorsete kaartidega, rääkisime elust. Sain võimsa energialaengu ta koeralt, kelle nimi on Yumma ja kes arvab vist, et on kass.»

Kass sellepärast, et Yumma istus kaks tundi Inna Šulženko käte vahel süles ega kippunud kuhugi. Ime veel, et ta nurru ei löönud.

Inna Šulženko treenib oma hoolealust Anjat ja hoiab süles koera, kes istub seal truult.
Inna Šulženko treenib oma hoolealust Anjat ja hoiab süles koera, kes istub seal truult. Foto: Erakogu

Inna Šulženko jutustas ka Anja emast Nataljast, kes õmbleb haiglasse sattunud haavatud sõduritele pesu, samuti rindel vajaminevaid laigulisi veste.

Milline suurepärane perekond, kes ei kurda millegi üle, kes saab hakkama ja täidab veel suurt ülesannet, mille on nende ette seadnud sõda, rääkis Inna Šulženko.

Anja ema Natalja, kes õmbleb asju, mida sõda nõuab.
Anja ema Natalja, kes õmbleb asju, mida sõda nõuab. Foto: Inna Šulženko

Peres on tegelikult kaks koera, kes on head abilised kõikjal, kuna nende kohalolu hoiab tuju üleval. Ka on nad kuulekalt kohal, kui on vaja laiguliste vestide kõrval poseerida.

Vestid sõjameestele, mida õmbleb Natalja.
Vestid sõjameestele, mida õmbleb Natalja. Foto: Erakogu foto

Kui Inna pärast Anja ja Natalja juurest tagasi koju sõitis, liikus talle tee peal vastu tohutu pikk Ukraina sõjamasinate kolonn. «See tõi mind tagasi reaalsusesse ja pani mõtlema, kui ebakindel on elu ja mitte keegi ei tea, mida toob homne päev,» ütles ta.

Viimastest Dnipropetrovski oblasti sõjauudistest on lugeda, et Venemaa okupatsiooniväed on Dnipropetrovski oblasti Velõka Kostromka ja Marianske küla lähedale paigutanud mitu raketiheitjat Grad.

Telegramis ütles Dnipropetrovski oblasti sõjaväevalitsuse juht Valentõn Reznitšenko täna hommikul, et okupandid avasid Gradidega tule Velõka Kostromka ja Marianske pihta. Tabamuse said taluhooned. Esialgsetel andmetel hukkunuid ei ole, aga see teave vajab kinnitamist.

Velõka Kostromka ja Marianske asuvad Dniprost umbes 130 km kaugusel edelas.

Inna Šulženko varasemaid lugusid sõja esimesest päevast alates loe blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles