Tartu korvpallimeeskonna peatreener: me ei ole piisavalt distsiplineeritud

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tartu korvpallimeeskonna peatreener Nikolajs Mazurs korvpalli meistrivõistluste avakohtumises Viimsi vastu.
Tartu korvpallimeeskonna peatreener Nikolajs Mazurs korvpalli meistrivõistluste avakohtumises Viimsi vastu. Foto: Tairo Lutter

Tartu ülikooli Maks ja Moorits tegi kolmapäeval algust korvpalli Eesti meistrivõistluste veerandfinaaliga, kui kohtus võõrsil KK Viimsi/Sportlandiga. Tartlastel tuli vastu võtta lisaaja viimase sekundi kibe kaotus ja pikendada nappide kaotuste seeriat. Laupäeval loodab aga Tartu koduväljakul veidi kurnatud tiimi kiuste võidu noppida.

Tartu ja Viimsi vaheline veerandfinaali avakohtumine oli tasavägine, normaalajal võitjat ei selgunud. Paremini alustasid kohtumist külalised, kes võitsid nii avaveerandi (19 : 12) kui ka poolaja (41 : 33). Viimsi meeskond tegi aga poolajapausil oma korrektuurid ja mängu teine pool oli juba palju tihedama kaitsega. Siis enam tartlaste visked ei tabanud ja enne viimast veerandit oli Viimsi haaranud kahepunktilise edu.

Neljandal veerandil hoidis Viimsi kerget initsiatiivi ja eduseisu, kuni Braxton Hugginsi vedamisel Tartu 66 : 66 viigi välja võitles. Rait Riivo Laane vabavisked viisid Viimsi taas ette, aga Hugginsi korv 12 sekundit enne lõppu tähendas lisaaega. Lisaajal käis eduseis käest kätte, kuid viimase hetke tagasiastumise pealt visatud kolmepunktivise maanduski korvi ja tõi Viimsile 80 : 77 võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles