Pere Leiva võrkpallurid leidsid enesekindluse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eileõhtusel treeningul TÜ spordihoones mängisid Pere Leiva võrkpallurid end soojaks saalihokipalli taga ajades.
Eileõhtusel treeningul TÜ spordihoones mängisid Pere Leiva võrkpallurid end soojaks saalihokipalli taga ajades. Foto: Kristjan Teedema

Pärast Schenkeri liiga põhiturniiri esimest ringi seitsmendat kohta hoidnud Tartu Pere Leib kogus teises ringis tublisti enesekindlust ning lõpetas põhiturniiri kaheksa järjestikuse võidu järel kolmanda kohaga Tallinna Selveri ja Pärnu VK järel.

«Õiged mängud alles algavad, need kaheksa võitu ei maksa midagi,» ütles Tartu Pere Leiva peatreener Rainer Vassiljev, kuid möönis, et oma rütmi on meeskond leidnud ja võidud on toonud just enesekindlus.

Ta lisas, et võideti ka selliseid mänge, kus põhiline mängukoormus oli pigem varumeeste õlgadel, näiteks möödunud nädalavahetusel kohtumine Riia Lasega, kus oli vaja asendada palavikuga võidelnud kaht põhimeest.

«Põhimõtteliselt oli ju ka enne viimast mängu selge, et lõpetame põhiturniiri kolmandana, nii leidsime, et pole mõtet palavikus mehi mängitada,» selgitas Vassiljev. «Eks nad oleks ju saanud mängida, aga see polnud koht, kus seda vaja oli.»

Pärnu ja Rakvere vastu mitte mänginud ning kaks nädalat pausi pidanud Martti Juhkami põlv on veerandfinaalideks korras, kuid Elia Lulla ootab alles arsti hinnangut. Vassiljev arvas, et Lulla pigem ei saa esimeses veerandfinaalis veel platsile tulla.

Vastaseks Poliurs/Ozolnieki

Pere Leib kohtub veerandfinaalides Poliurs/Ozolniekiga, kellega põhiturniiril peetud kohtumiste suhe on 1:1. Veerandfinaalid koosnevad kahest mängust, võitjana pääseb poolfinaali rohkem geime võitnud meeskond.

Täna mängivad kõik veerandfinaalpaarid madalama asetusega vastase kodusaalis ning nädalavahetusel peetakse korduskohtumised teise vastase juures. Pere Leib võõrustab lätlasi laupäeval, aga teised poolfinaali pääsejad selguvad pühapäeval Pärnus, Tallinnas ja Riias.

Vassiljev iseloomustas Ozolniekit kui tugeva võistkonnavaimuga meeskonda, kelle väikses kodusaalis on kogu Schenkeri liiga kõige valjemate häältega fännid. Ta lisas, et kuigi Ozolnieki mäng on üsna ühekülgne ja etteaimatav, ei saa mütsiga lööma minna.

«Neil ei ole mängijamaterjali üle kuue mehe, kes on läbi hooaja mänguraskust kandnud,» rääkis ta, «kuid meeskonna tugevusest räägib see, et viimastel aastatel on nad kogu aeg final four`i jõudnud.»

Vassiljevi hinnangul sobib Pere Leiva palluritele hästi see, et lätlastest veerandfinaali vastastel ei ole väga kõva serv. Ta arvas, et kui sidemängija mängib mängu probleemideta laiali, siis ei peaks muret tekkima.

Arenesid Caics ja Kollo

Resultatiivseimad punktitoojad põhiturniiril on olnud Lauris Iecelnieks ja Martti Juhkami ning silmapaistvaid mänge on teinud ka Siim Ennemuist ja Taavi Nõmmistu, eriti just veebruaris peetud mängudes tõusis aga arvestatavaks jõuks ka Kristo Kollo.

Vassiljev sõnas, et Kollo on end viimastes mängudes väga heast küljest näidanud ning tema stabiilsus on kõvasti kasvanud.

Ta kiitis ka sidemängijat Artis Caicsi, kelle tegutsemisest sõltub ju tegelikult ka ründajate tulemuslikkus. «Artis on ründajatega kõvasti parema klapi leidnud,» lisas ta.

Veerandfinaalid

• Täna algavates veerandfinaalides kohtuvad TTÜ – Riia Lase, VK Biolars – Tallinna Selver, Daugavpils – Pärnu VK ja Ozolnieki Poliurs – Tartu Pere Leib.

• Korduskohtumised on laupäeval ja pühapäeval.

• Tartlaste mängu näeb laupäeval kell 17.

• Tartu Pere Leib võitis põhiturniiri teises ringis kaheksa järjestikust mängu.

• Alistuti vaid põhiturniiri võitjale Tallinna Selverile 1:3.

• Vaid ühe geimi loovutasid nad ise kohtumistes Pärnu VK-le, Riia Lasele, Ozolnieki Poliursile ja VK Biolarsile.

• TTÜ, Daugavpilsi ülikooli, Rakvere Grossi Toidukaupade ja Valio Võru VK geimiseis jäeti sootuks nulli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles