Vald ehitab Tõrvandi lastele lõpuks oma kooli

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Tõrvandi kooli eskiis, mille koostas arhitektuuribüroo Arhitekt Must. Töö nimi on «Ruut ruudus».
Tõrvandi kooli eskiis, mille koostas arhitektuuribüroo Arhitekt Must. Töö nimi on «Ruut ruudus». Foto: Arhitektuuribüroo Arhitekt Must

Kambja valda kavandatava Tõrvandi põhikooli eskiis on valmis ning sellest lähtuvalt asuti uut koolimaja projekteerima. Tõrvandis praegu kooli ei ole ja viimase viie aasta jooksul pole Tartumaal ühtegi uut kooli avatud. Uue koolimaja uksed on plaanis avada 2023. aasta septembriks.

Uue koolimaja projekt saab peagi paberile ning ehitus peaks algama sügisel. Kambja abivallavanem Alar Arukuusk ei tea veel, kui kalliks võiks ehitus minna. «Ka projekteerija ei oska prognooshinda öelda,» lausus ta ning lisas, et vallal mingid kalkulatsioonid on, aga neid ta välja ei ütle. «Kõik on praegu nii suures muutumises,» sõnas ta.

Pärast Kambja ja Ülenurme valla liitmist on Kambja valda lisandunud ligi kolm tuhat elanikku. Ka mullu tuli juurde 772 inimest. Just inimeste suur huvi valda kolimise vastu sunnib kooli rajama. «Ülenurme gümnaasiumisse ei mahu rohkem õpilasi,» tõdes Arukuusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles