Politsei tabas kesklinnas baari seinale Z-tähti sodinud mehe (4)

Tartu Postimees
Copy
Baaripidaja märkas välikäimlale ja baari seinale sodivat meest valvekaamerast.
Baaripidaja märkas välikäimlale ja baari seinale sodivat meest valvekaamerast. Foto: Lõuna prefektuur

Eile õhtupoolikul helistas häirekeskusele Tartus Vabaduse puiesteel baari pidav inimene ning teatas, et nägi valvekaamerast, kuidas üks mees baari seinale ja seal lähistel välikäimlale midagi sodis.

Nimelt oli üks vägijooki tarbinud isehakanud tänavakunstnik otsustanud nii markeri kui aerosooliga sodida seintele Z-tähti ja loosungi «Slava Rossija».

Siiski tabati kritseldaja baaripidaja abiga üsna kiiresti. «Helistaja andis kaamerasalvestisele tuginedes väga selge isikukirjelduse ning andis patrullidele jooksvalt väärtuslikku infot sellegi kohta, mis suunas mees peale Vabaduse puiesteelt lahkumist liikus,» kirjeldas Tartu jaoskonna menetlusjuht Timo Reinthal. «Politseipatrullid märkasid kirjeldustele vastavat meest õige pea Narva maanteel Kaarsilla teises otsas.»

Politsei pidas joobes mehe kinni, selle käigus avastati tema põuest nii marker kui ka aerosoolvärv, millega ta vaenu õhutavaid tähti ja loosungeid baari seinale oli joonistanud.

Reinthal lisas, et mees viidi esmalt menetlustoiminguteks politseijaoskonda ning seejärel kinnipidamisele ja kainenemisele Tartu vanglasse. 38-aastase mees oma tegu põhjendama ei soostunud, tema suhtes alustati väärteomenetlust.

Menetlusjuhi sõnul pole sellisel moel oma meelsuse väljendamiseks meie avalikus ruumis kohta. «Oma seisukohtade avaldamiseks on olemas mitmeid legaalseid ja tsiviliseeritud võimalusi, kuid baari seinale erinevate sümbolite ja fraaside kritseldamine ei ole selleks kindlasti sobiv viis. Praegusel juhul on sel moel käitudes toime pandud süütegu,» lisas ta.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ragne Keisk nentis, et selliseid juhtumeid on viimasel ajal tulnud lahendada omajagu. «20. aprilli seisuga on üle Eesti registreeritud üle kahesaja vaenuõhutamisega seotud süüteo, valdavalt on tegu just sõjasümbolite ja tähtede sodimisega,» ütles ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles