Mart Reiniku kooli võimla saab suvel värskendust

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Mart Reiniku kooli võimla saab suvel uue ilme, seinad ning põrand läbivad värskenduse.
Mart Reiniku kooli võimla saab suvel uue ilme, seinad ning põrand läbivad värskenduse. Foto: Kristjan Teedema

Narmendavad seinad, kulunud põrand, väsinud ilme ja ära kukkunud krohvitükid, nii kirjeldas võimla praegust seisukorda Mart Reiniku direktor Enn Ööpik. Koolijuht pakkus, et saali viimane remont tehti Eesti taasiseseisvumise algusaastatel ehk enam kui 25 aastat tagasi.

Ööpiku sõnul oli üsna pikka aega võimla remont raha taga kinni ja on hea meel, et linn vajaliku summa siiski leidis. Tänasel linnavalitsuse istungil sai kindlust, et mais algavad ettevalmistustööd Mart Reiniku kooli Riia maantee äärse koolimaja võimla remondiks. Amortiseerunud spordisaali põrand ja seinad saavad uue ilme.

Mart Reiniku kooli direktor Enn Ööpik.
Mart Reiniku kooli direktor Enn Ööpik. Foto: Kristjan Teedema

Uuenduskuuriga vahetatakse välja osa olemasolevast põrandast, osa säilitatake ning korrastatakse. Pärast umbes 30 protsendi põranda väljavahetamist see lakitakse ning tehakse erinevate pallimängude jaoks vajalikud jooned.

Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna juhataja asetäitja Mait Raigi sõnul on tegemist väiksema remondiga, mille sarnaseid on tulemas ka teistes Tartu koolides. Teiste koolide väiksemate korrastustööde jaoks hakkab linn peatselt hankeid välja kuulutama. Raig märkis, et nii nagu Reiniku kooli puhul, siis tehakse ka teistes majades remondid suvel, sest siis pole lapsi majas.

Siiski algavad Reiniku kooli eeltööd juba mais, sest ehitusmaterjali tellimise ja tarne peale kulub samuti omajagu aega. Reiniku kooli remont peaks aega võtma viis kuud ning läheb linnale maksma ligi 60 000 eurot. Töid teostab  OÜ Teket AP. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles