Sadamaraudtee koridori ilmusid kollased vöötrajad

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Sadamaraudtee uue kergliikluskoridori ja sõiduteede ristumise paikades on nüüd ajutine kollast värvi vöötrada.
Sadamaraudtee uue kergliikluskoridori ja sõiduteede ristumise paikades on nüüd ajutine kollast värvi vöötrada. Foto: Margus Ansu

Läinud nädala lõpus ilmusid nii Turu, Tähe kui ka Võru tänavale sadamaraudtee kergliiklusteega ristumiskohtadele ülekäigurada tähistavad märgid ning kollane vöötrada. Turu tänavale on pandud ka ohutussaared.

Mitmel liiklejal tekkis küsimus, et miks on need ülekäigurajad kollaste, mitte harjumuspäraselt valgete vöötidega. Tartu liikluskorraldusteenistuse juhataja Martin Nelis selgitas, et kollane värv näitab seda, et tegu on ajutise lahendusega. «Praegu otsime neile ristumiskohtadele paremat lahendust, kuid et ei ole veel teada, milline see olla võiks, ei oska öelda, kauaks ajutine lahendus sinna jääb,» ütles Nelis.

Nüüd on tarvis koostada neisse paikadesse uus alaline liikluskorralduse eskiis, seejärel tuleb linnavalitsusel tellida sellele audit ning sealt peaks selguma, milline lahendus on kõige parem. «Ja lõpuks loeb ka see, kui palju lahendus maksma läheb,» lisas Nelis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles