Noored tartlased ehitavad peegelklaasist panoraamsaunu

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Oma leiutatud kaheksanurkses saunas istuvad müügiga tegelev Silver Laks (vasakult), idee autor Otto Täht, idee kaasautor ja sauna ehitaja Karl Joonas ning idee tooteks vormistanud Rauno Palmi.
Oma leiutatud kaheksanurkses saunas istuvad müügiga tegelev Silver Laks (vasakult), idee autor Otto Täht, idee kaasautor ja sauna ehitaja Karl Joonas ning idee tooteks vormistanud Rauno Palmi. Foto: Postimees/Sille Annuk

Tartu servas tegutseb OÜ Haljas Houses, mis ehitab klaasist saunasid. Ei ole just tavaline, et saunas saab istuda ringis justkui lõkke ümber ning nautida öist vaadet õue. Küll aga on saunas nimega Hele Glass lõkke asemel keris, mille ümber saunajuttu puhudes leili visata.

Panoraamsauna idee tekkis ehitusinseneri haridusega Otto Tähel Elvas, kui treeningule minnes jäid jooksutossud koju. Et noormees juba spordisaali uksest sisse oli astunud, siis otsustas ta minna ainukesse kohta, kuhu sai ilma jalatsiteta – sauna.

Varem oli ta puidutehnoloogi haridusega sõbra Karl Joonasega arutanud klaasfassaadide ja viilkatuste üle ning mõtisklenud, kuidas seda viilu madalamaks teha, et ka voodist tähti saaks imetleda. Männilinnas jõusaali saunas leili võttes tuligi Täht mõttele, et tahaks ümberringi toimuvat näha. Nii hakkaski idanema kaheksanurkse peegelklaasist sauna idee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles