Levira kaamera edastab veebis linnulennulist vaadet Tartu telemastist

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Vaade Tartu telemastist Emajõe suunas.
Vaade Tartu telemastist Emajõe suunas. Foto: Levira

AS Levira paigaldas Tartu telemastile kaamera, mis näitab 148 meetri kõrguselt vaadet ülikoolilinnale. SkyView projektiga pakub Levira neljast Eesti kohast otsülekandeid kaameratega, mis on paigaldatud ettevõtte kõige kõrgematele teleteenuste mastidele.

«Mastidest avanevad panoraamvaated on osutunud populaarseks. Seda kas põhjusel, et vaadata sealseid ilmaolusid või lihtsalt heita pilk ümbruskonnale,» ütles Levira tehnoloogia- ja IT-direktor Kristo Kaasan. «Leviral on edaspidi kavas projektiga jätkata, et pakkuda veel vaateid Eestist.»

Levira teatel alustas esimesena aastavahetusel 2019/2020 tööd Tallinna teletornis 278 meetri kõrgusel olev panoraamkaamera. Seejärel paigaldas ettevõte kaamera 226 meetri kõrgusele Kohtla-Nõmme saatejaama masti ning mullu oktoobris alustas 150 meetri kõrguselt kaamera Pärnus.

SkyView kaameraid kasutades ja tulevikus tehisintelligenti kaasates on võimalik avastada metsatulekahjusid, aidata sünoptikutel kiirelt saada ülevaadet Eesti ilmastikust ja erapilootidel ohutult õhku tõusta, kui on teada, kas sihtkohas on maandumiseks sobilik ilm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles