Õpilased üle Eesti teevad Tartu õpetajate koostatud testi

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Tamme gümnaasiumi direktor Ain Tõnisson koos teiste Tartu koolidega korraldab üle-eestilisi gümnaasiumide sisseastumiskatseid.
Tamme gümnaasiumi direktor Ain Tõnisson koos teiste Tartu koolidega korraldab üle-eestilisi gümnaasiumide sisseastumiskatseid. Foto: Kristjan Teedema

Täna panevad põhikoolilõpetajad nii Tartus kui ka mitmel pool mujal Eestis end proovile gümnaasiumi sisseastumiskatsetel. Ligi 30 gümnaasiumi üle riigi kasutavad õpilaste sõelumisel virtuaalset testi, mille Tartu koolide õpetajad koostasid koroonapandeemia alguses.

Juba aastaid on viis Emajõelinna gümnaasiumi korraldanud ühiskatseid, et õpilaste elu hõlbustada. Enne koolide koduõppele suunamist tehti testi koolimajas, nüüd aga virtuaalselt, sest viimased aastad näitasid, et see on mugavam nii õpilastele kui ka kontrollijatele.

Üle Eesti teeb täna testi 3869 õpilast 205 koolis ning sellega saab kandideerida 26 gümnaasiumisse. Tänavu on testi korraldajakool Tartu Tamme gümnaasium, mille direktori Ain Tõnissoni sõnul osaleb tänavusel proovikivil ligi 1500 Tartu õpilast. «Oleme püüdnud teha sellise testi, milleks eraldi õppima ei pea ega saagi. Siiski on hulgas ka keerulisemaid ülesandeid, et eriti nupukad lapsed üles leida,» selgitas ta. Ta lisas, et kui õpilane on õppetöös ilusti osalenud ning läbi aastate korralikult õppinud, siis ei tohiks test talle raskusi valmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles