Uus linnaruumifestival kutsub Toomemäge avastama

Tartu Postimees
Copy
Kultuurikompassi foorumil lahatakse Lõuna-Eesti külalislahkust.
Kultuurikompassi foorumil lahatakse Lõuna-Eesti külalislahkust. Foto: Margus Ansu

4. juunil toimub Toomemäel linnaruumifestival Toome Müks, kus arutatakse linnaruumi kujundamise üle, korraldatakse töötube, ekskursioone ja kontserte. 

Festivali eesmärk on algatada arutelu Toomemäe tuleviku üle ja näidata, milliseid võimalusi park juba praegu nii linnaelanikele kui ka kultuurikorraldajatele pakub.

Arutelud toimuvad kahes osas. Esmalt mõtiskletakse, kuidas arendada üht tõelist südalinna parki, mis pakuks tegevust kõigile linlastele. Koos kultuurikorraldajatega algatatakse mõttevahetus selle üle, mil moel arendada Toomemäel ürituste korraldamiseks vajalikku taristut.

Teises osas vesteldakse Tartu üliõpilasliikumiste potentsiaalist kujundada linna- ja ülikoolielu, kusjuures osa arutlejaid on Tartus, aga osa Riias.

Sihtasutuse Domus Dorpatensis ja Läti üliõpilaskondade liidu korraldatav hübriidarutelu on eelüritus suurele, vähemalt 15 riiki hõlmavale arvamusfestivalile, mis toimub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 raames.

Toome teaduslinna töötoad, taimetoiduala ja arutelud on kõigile tasuta. Lexsoul Dancemachine’i kontserdi piletid on müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles