Kulupõlenguid on tänavu ette tulnud vähem, kuid halvim võib olla alles ees

Liisa Salekešina
Copy
Senimaani on kulupõlenguid Tartu- ja Jõgevamaal olnud vähem, kuid eesootav soe nädalavahetus tõotab päästjatele tulla töörohke. Foto on illustreeriv.
Senimaani on kulupõlenguid Tartu- ja Jõgevamaal olnud vähem, kuid eesootav soe nädalavahetus tõotab päästjatele tulla töörohke. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Kulupõlengud on Eestis sageli kevade kurb, kuid paratamatu osa. Päästjatel tuleb igal aastal vastata sadadele sellistele väljakutsetele. Tartu- ja Jõgevamaal on tänavu aga päästjatel tulnud põlevaid põlde ja rohumaid käia kustutamas harvem.

Selle kevade jooksul on päästeametile teatatud ühest maastikutulekahjust Jõgevamaal ja viieteistkümnest seesugusest põlengust Tartumaal. Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga tuli kulupõlenguid Jõgevamaal kustutamas käia viieteistkümnel korral ja Tartumaal 47 korral.

Kulutulekahjude hulk ja ulatus oleneb sageli ilmast. «Loodus kuivab päikeselise ja tuulise ilmaga ning kohe on platsis ka kulupõlengud,» selgitas päästeameti kommunikatsioonijuht Marek Kiik. «Arvude järgi tundub, et eelmisel aastal läks ilm soojaks varem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles