Veronika Dolgoševa: piletihindu tõstes unustatakse noored

, Tartu linna noortevolikogu liige
Copy
Veronika Dolgoševa
Veronika Dolgoševa Foto: Erakogu

Tartu linnavolikogu otsustab tänasel istungil, kas rattaringluse ja bussipiletite hindu tõstetakse. Kui volikogu annab otsusele rohelise tule, siis on väga kahetsusväärne, et noorte huvid on jäänud selle otsustamise juures tagaplaanile.

2020. aastal uuendati Tartu linna noortevolikogu valimiskorda, mille tulemusel saavad noortevolikogu valimistel nii hääletada kui kandideerida ka Tartu linnas õppivad noored. Varem oli see õigus vaid neil, kel oli rahvastikuregistri järgi elukoht Tartus. Sel ajal põhjendas Reformierakonnast ja sotsiaaldemokraatidest koosnev võimuliit muudatuse vajalikkust sellega, et päriselus õpib Tartus arvestatav hulk alaealisi, kes soovivad linna elu kujundamises kaasa lüüa, kuid oma ametliku elukoha muutmine sõltub vanematest. Praegune abilinnapea Lemmit Kaplinski rõhutas kõnepuldist üle, et Tartu koolide õpilased on juba tartlased.

Tulles tagasi tänasesse päeva, siis praegu arutuse all olev bussipiletite ja rattaringluse eelnõu hakkab taas eristama Tartu noori nende sissekirjutuse põhjal. Sissekirjutuseta noor peaks maksma keskeltläbi 1,5-kordset hinda võrreldes ametliku sissekirjutusega noore tartlase makstavaga. Mina Tartu linna noortevolikogu liikmena ei saa aru, kuidas see saadab positiivse signaali nendele noortele, kes mujalt tulles kaaluksid enda tuleviku sidumist Tartuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles