Heakorratalgute aeg lõppes

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
See sodilasu laiutab Jalaka tänava lõpus haljasalal. Prahihunnikutega platse leidub linnas veel, kuid neid on jäänud nii väheks, et suuri heakorratalguid korraldada ei ole enam mõtet.
See sodilasu laiutab Jalaka tänava lõpus haljasalal. Prahihunnikutega platse leidub linnas veel, kuid neid on jäänud nii väheks, et suuri heakorratalguid korraldada ei ole enam mõtet. Foto: Sille Annuk

Juba 23 aastat ehk 1999. aastast peale on Tartu linnamajanduse osakonna eestvedamisel igal kevadel korraldatud heakorratalguid, mil tehti ühiselt puhtaks peamiselt linna ääres asuvad jõude seisvad tühermaad, kuhu oli aasta jooksul prahti kogunenud. Koroonaviiruse leviku tõttu tuli kahel viimasel kevadel heakorratalgutest loobuda.

Nüüd, mil koroonapiirangud kogunemisi ei takista, jäävad linna korraldatavad koristustalgud aga sel kevadel ikkagi ära.

Tartu linnapuhastuse peaspetsialist Madis Tammeorg selgitas, et linna heakorratalgute korraldamine tuli kokku leppida juba veebruaris, kuid siis veel koroonaviiruse piirangute kadumist ei paistnud. Et tegu on ettevõtmisega, mis vajab eeltööd – välja selgitada puhastatavad platsid, korraldada jäätmete äravedu, hankida veoks sobivad vahendid –, ei ole võimalik neid nüüd enam ellu viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles