Liputaja kimbutab Luunja valla elanikke

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Kabina tiikide lähistele parkis vanem universaalkerega auto, millest väljunud mees asus end möödakõndija nähes rahuldama. Pildil Kabina karjäär.
Kabina tiikide lähistele parkis vanem universaalkerega auto, millest väljunud mees asus end möödakõndija nähes rahuldama. Pildil Kabina karjäär. Foto: Kristjan Teedema

Paar päeva tagasi sattus Luunja valla Kabina küla elanik ebameeldivasse olukorda, kui temast möödunud auto peatus Kabinas tiikide juures ning autost väljus kahtlase olekuga mees. Kui naine talle lähemale jõudis, oli mees püksid poolenisti alla lasknud ning asunud end rahuldama. 

Sarnane juhtum leidis Luunja vallas aset ka möödunud aasta sügisel ning mullu suvel. Siis aga oli esialgu ehmunud naine end kokku võtnud ning vaadanud auto registreerimisnumbrit, mis sai ka politseile koos avaldusega esitatud. Kohalike väitel on iga kord, mil mees selles kandis eneserahuldamisega tegeleb, muster sama: auto on pargitud teepervele ning pakiruumi luuk üles tõstetud. Viimast ilmselt seetõttu, et varjata masina numbrit. 

Politsei on kõnealuste juhtumitega kursis ning kinnitas taas, et nende teada on tegemist vaimselt haige inimesega.

Lõuna prefektuuri Tartumaa piirkonnavanem Anti Peiponen kinnitas, et politsei sai info liputaja kohta Luunjast ka eile. «Mees on tuvastatud ning tegu on inimesega, kes on paraku varemgi avalikus kohas ennast rahuldanud ja sellega korrarikkumise toime pannud,» täpsustas ta. 

Varem on liputaja saadetud psühhiaatrilisele ravile, kuid see ei ole loodetud tulemust andnud. Viimase vahejuhtumi täpseid asjaolusid veel selgitatakse.

«Kõige muu hulgas nuputatakse, mis aitaks mehel hälbelisest käitumisest vabaneda, kuna korrarikkumise eest mōistetav rahatrahv ei asenda kuidagi ravi,» lausus Peiponen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles