GALERII ⟩ Tartu linnapea andis võimu maameestele

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy

Neljapäeval algab koroonapandeemia tõttu kaks aastat ära jäänud maamess. Täna keskpäeval andis Tartu linnapea Urmas Klaas võimu üle SA Tartu Näitused juhatajale Alo Pettaile. Kui maameestelt on võim tagasi saadud, läheb see volbriööl tudengitele.

Tartu linnapea Urmas Klaas rääkis, et tänavune maamess on seda erilisem, et kaks aastat on jäänud vahele. «Maamess elavdab oluliselt Tartu elu ja ka majandust,» tõi ta välja messi tähtsuse.

Küüni tänaval rivistati üles moodsad traktorid, et anda märku eelseisvast maamessist. Huvi traktorite vastu oli suur just lastel, kes lasteaiarühmadega olid võimsaid masinaid vaatama tulnud. Üksteise järel roniti ka traktorisse ja tehti pilte. 

Rivistusest võttis osa ka põllumajandustehnika ja masinate müügiga tegelev ettevõte A. Tammel, mis toob Eestisse muu hulgas ka Ameerika traktoreid McCormick. A. Tammeli Tartu esinduse müügimehe Volli Gehermani sõnul ei osteta tänapäeval traktorit nagu leivapätsi, et lähed lihtsalt poodi ja võtad. Masinaid tellitakse ette isegi pool aastat. «Mõni maamessilgi nähtav traktor on tegelikult juba müüdud, aga meil on siiski luba seda eksponeerida,» rääkis ta. Traktorite rivistuses osalenud masin maksab Gehermani sõnul alla 100 000 euro.

Lisaks ​moodsale tehnikale tõi Eesti põllumajandusmuuseum näitusele isevalmistatud traktorid näitamaks, kuidas rasketel aegadel põllumehed ise vajaminevad masinad kokku panid.

Kell 13.15 rivistatakse traktorid kolonni ning rongkäigus suundutakse Tartu Näituste messikeskusesse.

Rahvusvaheline maaelu ja maamajanduse tähtsündmus maamess avatakse külastajatele neljapäeval, 21. aprillil kell 10 ning on avatud laupäeva pärastlõunani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles