Salvesti laiendus valmib hapukurgihooaja lõpuks

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tootmishoone juurdeehotus valmib augustis.
Tootmishoone juurdeehotus valmib augustis. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Toiduainetööstuse Salvest juures käib ehitustöö. Aruküla teele senise tootmishoone kõrvale ehitatakse uut hoonet, mis peaks valmima hapukurgihooaja lõpuks ehk tänavu augustis.

Tootmishoone ehitus algas juba mullu oktoobris. Uus hoone tuleb 2155 ruutmeetri suurune. Salvesti juhatuse liige Triin Kõrgmaa selgitas, et investeering aitab parandada ettevõtte tulemuslikkust – kavandatav laiendus on seotud tootmismahu suurendamisega kodu- ja eksportturgudel ning võimaldab säästa aega ja energiat. «Saab öelda, et investeering mõjutab otseselt ettevõtte konkurentsivõimet kodu- ja eksportturul ning jätkusuutlikkust,» sõnas Kõrgmaa.

Ehituse lõpp on plaani kohaselt augustis. Laiendus läheb maksma veidi alla kahe miljoni euro. Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) abiga sai Salvest tootmishoone ehitamiseks Euroopa Liidu põllumajandusfondist ligi 554 000 euro suuruse toetuse.

Üks viimaseid suuremaid investeeringuid oli Salvestil 2020. aastal kahe päikesepargi ehitus. Täisvõimsusel töötades katab päikeseparkide toodetud energia ligi kümme protsenti ettevõtte vajadusest.

Kõrgmaa selgitas, et viimased kaks kuud on toidutööstus lisaks süvenevale energiakriisile pidanud toime tulema ka Venemaa agressioonist tuleneva tarneahelate kiire muutumise ja tooraine hüppelise hinnatõusuga ning tarnete ajalise pikenemisega. «Viimasel paaril nädalal on olukord pisut stabiliseerunud, aga uus normaalsus on kõrgemad sisendhinnad ning sellest tulenevalt ka toidukaupade kallinemine,» rääkis Kõrgmaa.

Salvesti põhihooaeg, mil köögiviljad valmivad, ootab alles ees. Milliseks kujuneb seis toorainega siis, on praegu Salvesti juhi hinnangul täiesti ennustamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles