Hambaarst: lapse suutervise eest peab hoolitsema lapsevanem

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli kliinikumi hambaarstile Marjo Sinijärvele teeb suurt rõõmu, kui vastuvõtule tuleva patsiendi hammastele saab teha vaid puhastust. Tihti on hädasid aga palju rohkem.
Tartu ülikooli kliinikumi hambaarstile Marjo Sinijärvele teeb suurt rõõmu, kui vastuvõtule tuleva patsiendi hammastele saab teha vaid puhastust. Tihti on hädasid aga palju rohkem. Foto: Kristjan Teedema

Eesti lapsed käivad hambaarsti juures hulga vähem kui tarvis. Mullu saanuks tasuta hambaravi tervelt 248 000 last, arsti juurde jõudis neist aga pisut üle poole, 59 protsenti haigekassa kindlustatuist. Skandinaavia maades on see näitaja palju kõrgem.

Eesti lapsed käivad hambaarsti juures hulga vähem kui tarvis. Mullu saanuks tasuta hambaravi tervelt 248 000 last, arsti juurde jõudsid neist aga pisut rohkem kui pooled, 59 protsenti haigekassa poolt kindlustatuist.

«See on ikka väga madal number,» tunnistas Tartu ülikooli kliinikumi hambaarst-õppejõud Marjo Sinijärv. Sealjuures rõhutas ta, et laste süüks vähest käidavust panna ei saa – nende suutervis on ikka lapsevanema töö ja vaev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles