Õpilasnäitlejad võtavad mõõtu Sadamateatris

Tartu Postimees
Copy
Sadamateater.
Sadamateater. Foto: Sille Annuk

Vanemuise teatri eestvedamisel leiab eeloleval pühapäeval Sadamateatris aset kooliteatrite festivali Tartu eelvoor. Näitetrupi on välja pannud Mart Reiniku kool, Raatuse kool, Waldorfi gümnaasium, Polygoni teatrikool, Tamme gümnaasium ja Hugo Treffneri gümnaasium.

Ürituse peakorraldaja, Vanemuise noortetöö juht Katrin Loonurm ütles, et tal on siiralt hea meelt, et koroonapandeemia esitatud väljakutse kõrval on mitme Tartu kooli õpilastel ja õpetajatel jagunud energiat ja rõõmu hoida elus teatrikunsti. «See on hea, sest teater on mitmeid üldpädevusi õpetav hariduse osa,» rääkis ta.

Loonurme sõnul on oluline, et teatriharrastus koolides säiliks, jaguks loomingulisi juhendajaid ja motiveeritud õpilasi – seeläbi saab kesta ka kauaaegse traditsiooniga kooliteatrite festival, mida peetakse ka tulevaste näitlejate kasvulavaks. «Õpilasnäitlejad saavad turvalises ja sõbralikus õhkkonnas arendavat tagasisidet, mis võib olla aluseks õpilase kujunemisel professionaalseks näitlejaks.»

Näitlemishimulised Tartu noored toovad 1.-4. klasside arvestuses lavale kaks lavastust. Reiniku kooli õpilased lavastavad «Jutt jänesepojast, kes ei tahtnud magama jääda» ning Raatuse kool esineb näidendiga «Lugu sellest, kuidas kass kuule sattus».

Põhikooliklasside arvestuses võtavad mõõtu Waldorfi gümnaasium ja Polygoni teatrikool, tuues publiku ette vastavalt näidendid «Ghosts at the Castle« ja «ÜÜDID».

Gümnaasiumiklasside arvestuses seisavad üleriigilisele konkursile pääsemise eest silmitsi Tamme gümnaasium lavastusega «Puulased ja tohtlased» ning Treffneri gümnaasiumi näitering lavastusega «Enne tuleb armastada, muu tuleb muidugi».

Kõiki etendusi hindab žürii, kuhu kuuluvad dramaturg Anu Tonts ja näitlejad Kärt Tammjärv ning Kaarel Targo.

Etendustele on oodatud ka pealtvaatajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles