GALERII ⟩ Tudengite kevadfestival sai hoo sisse pannkoogihommikuga

Copy

Täna algas traditsioonilise pannkoogihommikuga Tartu tudengipäevade kevadfestival, mis on kaks aastat pandeemia tõttu ära jäänud. Pannkoogihommik juhatas sisse 22. aprillil algava festivalinädala, mille kavast leiab üle 100 ürituse.

Kõiki tartlasi oodati kella kaheksast hommikul keskpäevani Raekoja platsile hommikusööki nautima, kus mitmed tudengiorganisatsioonid kostitasid linlasi pannkookide, tatraroa, pudru ja palju muuga. Kohvi pakkusid linnarahvale Tartu kõrgkoolide rektorid.

Kuigi nime järgi võiks eeldada, et üritusel pakutakse peamiselt pannkooke, on korraldaja Ines Pütsepa sõnul igal aastal üks menukaimaid hoopis tatraroog, mida valmistavad täistaimsetest koostisosadest üliõpilased looduskaitseringist. «Järjekord on seal tavaliselt üsna lühike, aga ülimaitsvat toitu kiidetakse alati ja mõned ootavad pool aastat, et saaks  seda maitsta,» teadis Pütsepp.

Kuulsa tatraroa valmistaja Harold Oja rääkis, et pigem on tegemist pajaroaga, sest lisaks tatrale on keedupotis mitmeid lisandeid. «Esmalt läheb potti hullumeelne kogus õli, seejärel sibul, porgand ja küüslauk, mida esmalt koos tatraga natuke röstime ja alles siis lisame vee,» tutvustas Oja retsepti, mille järgi valmistatud rooga looduskaitseringi noored tavaliselt matkadel söövad. «Mingil hetkel lisatakse veel ka tomat ja kõige lõpus oad,» ütles ta.

Pannkoogihommikul olid kohal ka organisatsiooni Foodsharing liikmed, kes päästavad iga päev toidukraami, mis muidu visataks ära. Esimese kahe tunniga oli toidupäästjatel palju pakutavast kraamist juba otsas, ent smuutisid ja kaneelisaiu veel jagus. «Kõik siin teinud vabatahtlikud päästetud toidust ning on täistaimsed, ka smuutide tegemiseks oleme kasutanud päästetud kookospiima,» märkis vabatahtlik toidupäästja Sille Alabert.

Pärast pannkoogihommikut võtavad Raekoja platsil kell 14 koha sisse võistlusel «Käsi autol» osalejad, kes jahivad Toyota Yarise kahekuulist kasutusõigust. Füüsilisi ja vaimseid võimeid proovile paneval meeleolukal üritusel osalejate eesmärk on kätt võimalikult kaua autol hoida, kulugu selleks kasvõi 48 tundi.

Reedel algava festivali esimesel päeval laulavad tudengid üle pika aja üheskoos öölaulupeol, kus koos sõpradega saab karget kevadet nautida ja tunda Tartu vaimu. Linnarahvas ja tudengid on oodatud liituma ka lumeparki suunduva avarongkäiguga, mis saab alguse kell 20 Raekoja platsilt.

Tartu tudengipäevad toimuvad 22.–30. aprillini. Kavaga saab lähemalt tutvuda aadressil http://www.studentdays.ee/program.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles